Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuju program na videa

Od: sojer* odpovědí: 31 změna:

Ahoj

Pořeboval bych něco nebo jaký program na úpravu videi. Např.. Otočit obraz přidat do videa text ubrat nebo přidat zvuk v některé časti atd..

Prosím poraďte Sojer

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tazatel se nechal slyšet, že si vybere nejjednodušší, WOMBLE je uživatelsky nejpřívětivější videoeditor, který jsem měl možnost vyzkoušet a umí úplně všechno potřebné k editaci. Těžko se hledá program na kterém by se tak lehce a rychle pracovalo, málokdo jej zná a proto se upíná na ty známější, které obsahují spoustu balastu, pro běžného uživatele nepotřebného.

aksbl*
hodnocení

0x

Největší spokojenost se SONY VEGAS. Doporučuji! ;)

sojer*
hodnocení

A jakou verzi je jich tam hodně díky

Osobně používám Sony Vegas 8 a DVD Architect 4,5 s obouma naprostá spokojenost. Menší návod na Vegas je tady tvfreak.sk/...

xxx*
hodnocení

0x

Já doporučuji Pinnacle Studio

sojer*
hodnocení

Já vyskouším všechny co napíšete a pak se kouknu kterej je nejjednoduší:)

sojer*
hodnocení

Tak jak jsem koukal tak ten tvůj má hrzně častí na stažení jejich tam 12x part

xxx*

No a to se dá stáhnout ještě Bonus DVD dohromady cca 6Gb. :) Ale je tam hromada možností v češtině a s naprosto jednoduchým ovládáním.

gp*

Nejjednodušší je Windows Movie Maker:D Ale je to jako malování v co se týče grafických programů. Já používám Premiéru, ale ta je dost složitá, než se člověk zorientuje.

hodnocení

0x

Velice jednoduchý na ovládání, přitom velice výkonný je zde:

womble.com/...

Lze do něj stáhnout český jazyk.

doplněno 04.03.11 09:38:

Pinnacle studio je zbytečně složitý a zbytečně zaměstnává PC, Sony Vegas je taky zbytečně složitý, ale umí toho opravdu hodně a kam se na něj cokoliv jiného hrabe, Win movie maker je hračka pro děti. Womble toho umí dost a ovládání lze zvládnout bez návodu.

stribrnak*

bmbx prosím je možno najít někde tu češtinu?hledali jsme ,ale nenašli,díky moc za radu,kterou určitě zhodnotím

Na stránkách WOMBLE jí nenabízejí, zapoměl jsem dodat, že je třeba jí najít na netu, nějaký člověk udělal překlad a soubor s češtinou se jen nakopíruje do složky kde je instalován Womble a ve vlastním programu se udělá nastavení jazyka.

doplněno 04.03.11 17:10:

Zde:

cestiny.idnes.cz/...

stribrnak*

děkuji za snahu,ale stejně se mi to nepodařilo,pokud by jste napsal stručný popis,snad dokážu,moc díky Alena

To co si stáhnete musíte rozbalit a nakopirovat do sožky: program fileswomblelanguage. Pak spustit program a v nastavení se mezi jazyky objeví i CZECH a to si zvolíte.

lui*
hodnocení

0x

No nevím, to co doporučuju není nejjednodušší, ale určitě nejlepší. Premiere. Kdysi jsem dělal na verzi 6,0 a 6,2 a naprostá spokojenost. Nenarazil jsem na jakékoliv omezení. Dnes jsou určitě novější verze.

juldab*
hodnocení

0x

Tazatel nenapsal jaké bude mit vstupní soubory a jaký bude chtít výstup. Wonble má omezený počet kontejnerů na vstupu a výstupu. Ale je pravda ýe je jednoduchý Mám starou verzi 104 která se nemusí instalovata vobčas ji taky požiju. Premiera je dost složitá a ne moc intuitivní ale má funkce o kterých si womble muže nechat jen zdát. Nějakou starou verzi jsem dostal ke střihací kartě AVmaster ale moc mě nenadchla. Sony vegas se mi zdá pro amaterá asi nejlepší volba. Spousta funci co nemá lze přidat Borisem a celkem normovany ovládání. Co v žádným případě nebrat je Piacle hrozná stabilita. Tři hodiny děláte a pak to spadne.

No a pak už třeba EDIUS nebo nějaký profi řešení AVID.

jofa*

Nechci se zastávat Pinnaclu (Ultimate 14), jen proto, že ho mám, ale za celou dobu práce s ním (3 roky včetně verze 12)se nestalo, že by během práce ,,spadl", či jiné problémy. Běžně dělám s videem v HD ( 1920/1080) ve formátu AVCHD a vypaluji na DVD ( film cca 15 min) nebo delší na BD. Je pravda, že je náročnější na HW, ale problém žádný. Přehledný, intuitivní a vše téměř,, po lopatě", v češtině. Také je pravda, že se běžně využije jen zlomek toho co nabízí. No, ale to by se pak zase psalo, že nic neumí, že je to pro děti atd.

doplněno 06.03.11 09:11:

Doplním: V poslední době je idealní výsledné video zapsat na flešku jako ISO soubory a takto přehrávat na dnešních přehrávačích.

Na to co zazatel potřebuje je ten womble ideální, za 10 minut se s ním naučí dělat co chce a udělá to a za dalších 10minut má vypálené DVD - to se mu s piňáklem jen tak nepovede, zvlášť jestli v editaci videa začíná, už jenom proto bude womble pro něj ideální průprava.

jofa*

Tak asi bude Womble ideální i když jej neznám. Snad tam jde i ten zvuk, kterýkoliv, ( zvuk videa. přidaná hudba i zvukové efekty) zeslabovat či zesilovat v libovolném místě videa. Jinak, aby film (cca 20min.) trochu vypadal, není otázkou 10 minut, ale na hoidiny i dny práce. To snad ale nemusím psát.

Samozřejmě, že práci se zvukem womble zvládá, lze k původnímu zvuku, přidat další dva a u všech zvlášť měnit úroveň v průběhu videa v libovolném místě.

Jinak já nepsal, že 10minut bude pracovat s videem, já napsal 10minut se bude učit pracovat s tím co potřebuje, pak bude pracovat a až to bude hotové, tak 10minut trvá převod do DVD formátu ;).

Nemusí mít na to žádnou strojovnu, když mám nahrávku z pozemního digitálního vysílání a nemám nic jiného při ruce a chci z toho vystříhat reklamy, tak to krásně běží i na netbooku s Atomem.

jofa*

Tak takhle to jistě mnoho práce nedá. Já to píši v rovině vlastní tvorby natáčení a zpracování videa. Ahoj.

Jasně, ale tazatel napsal jasně o co mu jde a jak říkám ten womble běží i na netbooku s Atomem a nechroustá to dlouho. Lidi buďte soudní a nevnucujte někomu kdo s tím zjevně začíná takovéhle věci. To pak vypadá jako "natahování trička" a to tazatele nezajímá - myslím to obecně :D

jofa*

No právě, že to vypadá z dotazu u tazatele na vlastní tvorbu. Přece nebude otáčet obraz a přidávat text či zvuky do nějakého filmu. Ale možné je všechno. Proto ty ostatní informace a poznatky. Nikoliv natahování trička.

No a to womble všechno umí a jak to v něm udělat tazatel zjistí za pár minut, až si s tím pohraje a bude v tomhle zběhlý, třeba zjistí co by ještě s videm mohl udělat a womble mu to nenabídne tak ať si pořídí třeba Vegas - ten jej rozhodně už v ničem omezovat nebude.

lui*

Já bych v tomhle případě podpořil jofu. Taky jsem to pochopil jako že potřebuje něco pro vlastní tvorbu. Pokud mu budou stačit základy, tak mu ten womble bude stačit. Pokud půjde dál, najednou zjistí že by chtěl víc, další efekty, které womble neumí, a stejně bude muset přejít na něco lepšího a složitějšího. A v tom okamžiku je to ztracený čas, který mezitím mohl věnovat učení se toho lepšího. Myslím že je dobře, že tu zazněly návrhy na jednoduché i složité řešení, a tazatel se má teď "snad" podle čeho orientovat. A tak nevím, proč tolik řečí... Howgh.

juldab*

Tohle je flame. Všiměte si že ten kdo se ptal, se později ani jednou nezapijilů do diskuze.

2/ nikdo neví co bude dělat(co má za vstupní soubory,jaký chce výstup,chce dělat dvd, blueray nebo videa pro youtube) a jaký má železo.

3/Nikdo nebere v potaz cenu Womble stojí 99 a třeba Vegas 75( v doláčích)

4/Jednoduchej případ kterej womble neumí a Vegas ano video kamera zvuk kazetak se zmačkanou páskou taaže se chvíly předbíha chvíly zpomaluje.Takže žádnej superefekt. Skus to sesynchronizovat ve womble. Jo a strší verze Woble měli problém s přesností střihu a taky s rychlostí(někde to porovnávali a až 5x pomalejší než Ulead)

doplněno 07.03.11 11:06:

Jo a seznam všech editoru je tady en.wikipedia.org/...

uko

VEGAS za 75USD? *ee*, nevypadla ti tam nějaká nula *smich*?

juldab*

hodnocení

0x

Velmi příjemný a intuitivní je Corel (Ulead) video studio, na jednoduchou práci lze použít Nero Vision

jofa*

Nero Vision je opravdu to nejjednodušší. Absence možnosti úpravy zvuku ve stopách videa i přidané hudby jej činí téměř nepoužitelný.

toncl*
hodnocení

0x

Máte někdo zkušenost s tím, jak do digitálního videa dostat datum?

Mám kameru Samsung, která ukládá v MP4 kodek H.264. Samotný soubor ve vlastnostech datum pořízení obsahuje. Ale dostat ho ve formě například nějakých titulků do videa je pro mě oříšek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]