Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nahradit stávající základní desku

Od: stabni1* odpovědí: 8 změna:

Chtěl bych poradit, čím se dá nahradit základní deska GA-K8NE., tak aby nedělala problémy s ostatním hardwarem.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nervosaur*
hodnocení

0x

Hezký den,

vidím, že máte starší sestavu Můžete ji nahradit třeba touto "ASROCK K8A780LM"

mirdik

a proč zrovna ASROCK takovej shit normálně kup nějakou gigabitku ne :D rozměrově at se tam vejde no a kuppte takovou aby mela socket jako ma vas procesor aby mela bud agp nebo pcl ex.. podle vasi GK.

nervosaur*

jediné, čím se to liší je transformátorama, kondenzátorama (dýl vydrží) a za ty dva roky, až to odejde, tak si stejně pán koupí nový pc :) Navíc jsem na socket 774 nenasel Asus, gigab nebo msi

karel1711*
jestli chcete tak tuto desku mám doma. Je funkční a je zadarmo tel 608522601 sedláček karel. Je škoda to vyhodit

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, problematickou desku můžete nahradit zas jen deskou, která nevykazuje žádné vady. Tady však bude problém, protože se procesory, desky a paměti této koncepce už 3-4 roky nevyrábí. Máte soket 939 a náhradní desku seženete už snad jen v bazaru, ta už bude mít taky něco za sebou a je riziko, že prodávající neprodává absolutně bezchybnou věc. Jinak nevím jak vám vaše deka zlobí, ale po dotazu na netu mi vyskočilo toto: netcode.cz/... Prý je slabé chlazení čipsetu a někdo šikovný by tam mohl napasovat aktivní větráček.

Podívat se na ceny a nabídku pro můžete zde: aukro.cz/...

doplněno 03.03.11 14:28:

Omlouvám se, nejedná se o soket 939, ale o příbuzný soket 754 a tu výše doporučenou desku ASROCK skutečně ALZA nabízí novou. alza.cz/...

mirdik
hodnocení

0x

nechci Vam do toho kecat ale par veci vim jiste urcite se nevyplati kupovat takto technologicky zastaralou desku, hlavne kdyz nova na sc. 775,am3 stoji nova bezproblemu 1000. Procesor do ni uz bych ale bral z bazaru kde sezenete 2 jadrnovy athlon i za 600 a C2D do 1000 a mate razem nekolikanasobne vykonejsi PC.

Napriklad na bazosi sem nasel inzerat kde pan prodava celkem solidni desku s prumernym 2 jadrem za 1100 popremejslel bych o tom a popripade mu zavolal a domluvil se napr. na osobnim predani tim rozhodne nic nezkazite a nebo aspon na dobirku hlanve ne prez ucet ze mu date 1. vy penize.

mirdik

zapomnel jsem odkaz :D

pc.bazos.cz/inzer/...

bena*

No desku bych určitě v bazaru nekupoval, nikdy nevíte, na jakým zdroji jela, jestli byla opravována, atd., atd.

Takže desku radši vždy kupovat novou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]