Nejste přihlášen/a.
Zdravím,mám internetu asi 16Mbps a stahování mi jede pouhých 180-190Kb/s .Možná je to jen serverama ,ale když vemu,že známých jede internet (asi od jiného providera ,ale i třeba 8mbps) mnohem rychleji .No,zkoušel sem tedy změřit si na speed.net a rychlost.cz ,jak rychlý mám download (sice jsem současně stahoval nějaký menší soubor) :
Download: | 9 227,03 kbit/s (1 153,38 kB/s) | 1 výborné |
---|
Je to dost divné.Sice někdy ,na začátku stahování dosáhnu těch 500Kb/s ,ale za chvilku to klesne na 180Kb/s.Díky za případné rady
Já mám smlouvu na 8192 kbps,agregace 1:3,jde mi kolem 4500kbps.Najednou mi začal jít jen 1400kbps.Zareklamoval jsem to a tvrdili,že je unich vše vpořádku.Přišel technik,vše poměřil a zjistil že to dělá čertvíproč FIREFOX!Na Exploreru to jelo normálně.Odinstaloval jsem kompletně FFox a nainstaloval znova.Už to nedělá.Ale jak mám podezření hned jdu na Explorer a zkouším.Onen technik si nevzal ani kačku,že je to pro firmu reklama.
Tak rychlost stahování ovlivňuje to, odkud stahujete, co stahujete, jak je vytížený procesor, kolik je volno v paměti RAM, jakým programem stahujete, co všechno ¨je připojeno na internet, jakou máte agregaci, atp.
Já používám Internet Explorer 8 a do něj mám nainstalovaného takového správce stahování Download Accelerator Plus (konkrétně 9.6 - stáhnete na www.speedbit.com)
Při instalaci Download Accelerator Plusu koukejte, co instalujete /nabízí Vám kdejaké šuntaplikace jako jsou toolbary, správce hledání, atp., které akorát zpomalují a zatěžují internetový prohlížeč/.
Co se týká Firefoxu - ano to je pravda, to jsem zpozoroval na několika počítačích, že stahování bylo trošičičičku pomalejší, ale myslím si, že je to tím, že je Firefox až neuvěřitelně náročný na systém (hlavně start trvá na jednojádrových procesorech uherský rok/
doplněno 02.03.11 17:42:POZOR!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.