Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Photoshop - jak upravit foto

Od: reno* odpovědí: 4 změna:

Jak se v tomto programu dá zeštíhlit postava. Našel jsem k tomuto tématu jen videonávody z rychlostí blesku kde se nedá nic přečíst a v anglickém jazyce.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gp*
hodnocení

2x

Nejjednodušší to bude nejspíše pomocí klonovacího razítka. Ale pokud s tím vůbec neumíte, bude to dost pracné. U toho klonovacího razítka jde o to, že nabíráte okolní barvu a klonujete ji do obrázku (jde tak vymazat i celá postava). Není to ale úplně snadné a chce to cvik, aby to nešlo poznat.

Pak jde taky vybrat postavu do zvláštní vrstvy a tam s ní pracovat přes transformace - perspektivu apod. To bych asi zkusila nejdříve.

Tady je dobrý tutorial:

- poprřípadě použijte web hned na začátku

Můžete zkusit nějaké tutorialy v češtině: tutoriarts.cz/...

doplněno 01.03.11 21:35:

Podotýkám, že dokonalý výsledek, chce spoustu kroků a taky profesionála, holt každý to neumí a možná je to dobře).

hodnocení

2x

Existuje free plugin do Photoshopu, pomocí kterého je možné tahy myši krásně a jednodušše deformovat cokoliv na fotce, zvětšit uši, protáhnout hlavu a pod. Tím by to krásně šlo, bohužel si nevzpomínám na název, ale snad někdo poradí.

charlies*
hodnocení

2x

Já to dělal ve Photoshopu CS3 přes Filter-Liquify (je pro to zkratka CTRL+SHIFT+X), nástroj Pucker tool (zkratka je pod písmenem S), trochu zvětšit štětec (Brush size) a pak si jen hrát.

doplněno 01.03.11 22:07:

teď jsem ještě koukal na to video na Youtube a ten nástroj Pucker tool tam je použit taky + pár dalších. :-D

reno*
hodnocení

Dík mistři za rady *hej**palec*postup od charliese funguje a už provádím zkoušky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]