Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Monitor je temný jak noc

Od: patronka* odpovědí: 17 změna:

Získala jsem LCD monitor Dell 20", ale teprve dnes jsem ho mohla vyzkoušet ( nebyl adaptér ). Na monitoru svítí dvě kontrolky - ta úplně vpravo nejdřív zeleně, pak žlutě a druhé světýlko se posunuje při zmáčknutí knoflíku. To je sice hezké, ale obrazovka zůstala temná, jen v jednu chvíli trochu probleskla. Dá se s tím ještě něco dělat, nebo už je to definitivní KO? Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Tipnu si: zelená ZAPNUTO, potom usne - žlutá. Druhá dioda je pro nastavení. Vypadá to, že z nějakého důvodu nemá signál. Zkontroluj propojení, nebo ho zkus propojit nejdříve jako druhý, jestli máš tu možnost.

patronka*
hodnocení

Já jsem z toho nějak vyklepaná a nesoustředěná, ale je to asi tak : konektor původně nešel zastrčit, tak jsem mu trošku pomohla vrtáčkem 2,2 mm (opatrně) a šlo to - jinak by přece ani nesvítil. Nejprve jsem ho vyzkoušela na starším PC, tam nefungoval vůbec a pak na netbooku jako druhý. Tam jsem vestavěný monitor střídavě zapínala a vypínala, zdálo se mi že zablikal a právě při tom přepínání se rozsvítila ta žlutá kontrolka - aha, tak to je že usne, no dobrá. Moje kočky se mi snažily pomoct, tak jsem to pro dnešek vzdala a sbírám informace. Jiný LCD monitor při stejném připojení fungoval.

xxx*

Nejsem si jist ale pokud monitor nemá signál neměl by psát, že nemá signál? :) Navíc jaký konekor nešel zastrčit a co přesně jste vrtala? *bzum*

Nejspíš konektor od napájecího zdroje, a má ten zdroj správné napětí a výkon? Třeba je ten monitor podvyživený *smich*

patronka*
hodnocení

Konektor od napájecího zdroje měl jen menší průměr středového otvoru a vrtala jsem jen plast (žlutý). Napětí a výkon správný má, proto mi tak dlouho trvalo, než jsem ho sehnala. Tudy cesta nevede. To musí být něco ve vnitřním zařízení, ale zatím jsem ho nezkusila rozebrat, jak je mým zvykem *smich*

Bude platit: Lehce nabyl, lehce pozbyl? :)

patronka*
hodnocení

Kdepak. Bude platit " kdo nic nedělá nic nezkazí ". Patronka

Teď mi kamarád píše, že to můžou být vadné kondenzátory a jdou přeměřit a vyměnit. (?)

doplněno 28.02.11 22:22:

Pokračování zítra, přeji dobrou noc. Patronka

Jo, kondenzátory jsou častou příčinou v čemkoliv - vysychají. Vyměnit se dají, v obvodu se těžko měří.

hodnocení

0x

Kludne to mozu byt aj zavada invertora na napajanie trubic pre podsvietenie panela.

hodnocení

0x

Pokud je vadný invertor, nebo podsvit , tak je na dobrém světle obraz na monitoru viditelný - taková trochu stínohra *smich*

Ano aj. Ale tu su invertory sucastou zakl. dosky, na ktorej sa kontroluje ich spravna cinnost. Ak tato podmienka nie je splnena, ochrana zareaguje a monitor ide z tej zelenej na zltu.

Ale to je len jedna z moznych zavad, s takymto prejavom .

žlutá je spánek nebo stby, pokud je nějaká činost nesprávná, bývá zvykem, že žlutá bliká.

neboj, zajtra po zasahu Patronky sa tak stane .

/Patronka nic v zlom/

Lidem, kteří se nebojí do toho jít já z celého srdce fandím *palec*

Paronka - držím palce, jsi můj člověk

patronka*
hodnocení

bmbx - za důvěru jakost. Dodal jsi mi odvahu a už tu na mne kouká 20" monitor Dell. Monitor jsem sice sama neopravila, ale našla jsem správnou cestu. Závada byla - vadný power board (?) a bylo nutno vyměnit ty kondenzátory. Rozhodně mne to nestálo tolik, kolik bych dala za nový. Teď jen zkouším najít nejvhodnější rozlišení, to moje původní 800x600 by se mi sice líbilo, ale chápu že je to málo. Chvilka napětí byla, když jsem to zapojovala. Mám tu teď tolik kabelů ( PC, monitor, tiskárna HP, tiskárna Epson, reproduktory a vyhřívací dečka do kočičího pelíšku), že jsem musela nejdřív všechny rozmotat, identifikovat a zapojit znovu. Je to tak veliký, že mám asi krátký ruce. Patronka

ladinpraha*

*hej*Patronko, jsi jednička! *palec*

patronka*
hodnocení

Moc děkuji za uznání. Když se vezme, že před rokem jsem uměla PC akorát zapnout, pletla jsem si editor s procesorem a pocházím z konce první poloviny minulého století, tak je to na pováženou. Teď odcházím plnit další ze svých dotazů na poradně - vymalovat pokoj ( 25 m2,v 320 cm) plný nábytku válečkem a to včetně stropu. Už mám kus hotový a vypadá to nadějně. Pa pa pa patronka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]