Nejste přihlášen/a.
Nebudu cca 2 měsíce doma. Mám nechat počítač v elektrické zástrčce nebo ho mám odpojit?A měla bych ještě něco udělat? Co bybylo nejlepší?
Čert nikdy nespí... já bych na ty dva měsíce vytáhnul ze zásuvky nejen počítač, ale i televizi, věž, domácí kino a pod. snad kromě mrazáku, do kterého bych přeložil věci z chladničky.. může se stát, že při jarních bouřích udeří blesk někde blízko domu do elekt. rozvodu a přepětí Vám usmaží spotřebiče. i tak bude dost problémů s případnou obnovou elektroinstalace v domě...
To určitě a nejen ze síťové zásuvky, ale i internetové připojení, anténu televize...
Co se týká bouřky a průniku přepětí do el sítě tak záleží kde bydlíte, co se týče antény nebo telefonnní linky a internetu - ty jsou v nebezpečí kdekoliv za bouřky. Jinak jak jsem psal v PC běží zdroj pořád, ostaně v TV , Hi-Fi, DVD... také kvůli dálkovému ovládání. Ty zroje mohou selhat i bez bouřky, ale většinou by neměly udělat paseku - obsahují "milióny" různých pojistek.
Pokud není na skříni PC ze zadu kolébkový vypínač, kterým to lze od sítě odpojit úplně, tak rozhodně vytáhnout zástrčku ze zásuvky. Zdroj i při vypnutém počítači pořád pracuje, i když jenom na volnoběh.
Děkuji za radu. Ty krabičky, co pomrkávají na zemi pod stolem, o kterých říkal technik, když počítač zapojoval, abych je nikdy neodpojovala, ty to přežijou? Stydím se za nevědomost, ale opravdu to nevím
Vypněte je taky. Sice bouřky ještě snad nebudou, ale proč by to mělo 2 měsíce zbytečně jet? Jestli do nich vedou nějaké snadno odpojitelné kabely, vytáhněte je také, ALE poznačte si nějak dobře, kde který kabel byl.
doplněno 01.03.11 16:12:A nebo tam ty kable nechte, ona bouřka nebude. Jen to vytáhněte z elektriky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.