Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezle zkopírovat data na Externí disk

Od: alien8* odpovědí: 22 změna:

Zdravím.

Nejde mi zkopírovat 7mi Gigový soubor na můj externí disk.. Disk má asi ještě 750GB paměti.
Jakmile vložím soubor.. ani se nezačně kopírovat a naskočí tahle chybová hláška.. (Vyčistit disk jak to nabízí nechci, protože se bojím o má zálohováná data)

img263.imageshack.us/...

Děkuju.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A nemáš na disku FAT32? Jde o to že fat32 neumí soubory větší jak 4GB

Nebo projeď disk scandiskem jestli tam nejsou chyby

juldab*
hodnocení

0x

máš nejspíš externí disk naformátovanej fat32, která unožnuje max 2GB soubory. Rozděl to např v total commanderu.

nejakyclovek*
hodnocení

0x

lepsi bude prevest do ntfs

alien8*
hodnocení

Asi si jej rozdělím.. ale do budoucna.. jak to můžu změnit? Abych měl neomezené možnosti vkládání.? (Myslím, ale že to bude trošku jinak.. protože daný soubor má 7,8GB... Nedávno jsem vkládal soubor 5,5GB a bez problému.. Dříve se mi, ale zdá že jsem i menší soubor než 5,5GB chtěl vložit a nešlo mi to.)

Tento počítač/pravé tlačítko na konkrétnim disku/vlastnosti/systém souborů

bena*
hodnocení

0x

Já bych převedl disk buďto na souborový systém exFAT nebo již zmiňovaný NTFS.

Dělá se to tak, že kliknete na Start>Spustit>zadáte cmd a kliknete na OK. Tam zadáte convert?:/fs:exFAT (nebo NTFS)

?=písmeno jednotky

alien8*

Ale po ptřeformátování ztratím veškerá data ne?

Tím konvertem ne. Samo ti to nikdo nezaručí na 100% ale já jsem v práci konvertoval asi 20 pc a bez záloh natvrdo a ani jedno nepadlo, tím neřikám že to schvaluji :)

alien8*
hodnocení

500GB souborů vážně riskovat nechci.. někdy si od kamoše pučím.. exter.. důležitý věci na něj hodím.. a přkeonvertuju to...
Děkuju za pomoc. Vote for Good answer ;)

bena*

Při převádění disku ze souborového systému na jiný souborový systém se s daty nic neděje. Je sice doporučováno zálohovat, ale já už převádel disků a nikdy se nic nestalo. A nejen disky externí, ale i klasické pevné a i USB flešky. Takže opravdu se ničeho bát nemusíte.

alien8*
hodnocení

Děkuju. :) To se mi ulevilo.

alien8*
hodnocení

convertN:/fs:exFAT
convertN: není název vnitřního ani vedlejšího příkazu, spustileného souboru ani dávkovaného souboru.

Jste si jistá, že je vše správně? Nemá být před označením jednotky ještě nějaký znak? (Zkoušel jsem dvoutečku, lomitka, středník.. nic...)

bena*

Pokud máte Windows XP, musíte si stáhnout a nainstalovat aktualizaci → microsoft.com/... Aktualizace myslím že vyžaduje nainstalovaný Service Pack 3 do Windows XP.

PS: Nejsem ženská ;)

alien8*
hodnocení

Nyní mi to píše: "convert N: /fs:NTFS"
"Systém souborů je typu FAT32.

Zadejte aktuální jmenovkou svazku pro N:." (Zkoušel jsem tam psát snad všecko.. typ disku , typ na který převádětj menovku.. pokaždé to pisne)

"Pro tento disk byla uvedena nesprávná jmenovka svazku."

Děkuju moc.

PS: Jasné. Pro příště ;)

bena*

Jmenovka svazku by měla být název disku. To znamená, že otevřete Tento počítač a kliknete na přenosný disk pravým tl. myši a zvolíte Vlastnosti. Tam pak uvidíte jmenovku svazku v řádku vedle ikonky.

alien8*
hodnocení

Proběhla nějaká kontrola souborů a pak další krpa.. Už jsem is myslel.. bylo by to moc snadné.

"Jednotka není čístá a nelze ji převést. Musíte zrušit nastavení bitu dirty této jednotky spuštěním nástroje CHKDSK /F nebo povolením spouštěním nástroje AUTOCHK při přístím restartování počítače.
N: nebyl převeden do NTFS"

bena*

Dejte tam exFAT - NTFS vyžaduje optimalizaci disku pro výkon. Ve výchozím nastavení jsou všechny flešky a exterňáky optimalizované pro rychlé odebrání.

Jinak spusťte ten chkdsk - zřejmě na disku jsou nějaké vadné sektory.

alien8*
hodnocení

kontrolu chkdsk jsem provedl.. op zadání příkazu na convert::

"Převod svazku FAT32 na svazek exFAT není k dispozici."

Už vážně netuším kde je problém.

Tak zkus tu konverzi do NTFS. Ta je pro pevné disky vhodnější. exFAT je zase výhodnější pro flasdisky.

Pokud máš WindowsXP, tak se do nich musí podpora pro formát exFAT doinstalovat. To řeší aktualizace KB955704. Ke stažení je zde:

microsoft.com/...

alien8*
hodnocení

Ano ale já chci formátovat Externí disk. :) Tu aktualizaci už mám.

lui*
hodnocení

0x

Nemáte na tom externím disku použité nějaké kompresní programy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]