Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sdílený disk

Od: newcity® odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

rád bych se zeptal, zdali jde nasdílet externí disk přes router. Mám router Asus VL500Gp V2 s USB vstupy. Chtěl bych do něj připojit USB HUB a do něj by byl Externí disk Verbatim 1 Tb + USB flash Disk. Sdílený by byl přes WIFI. Jakým způsobem, pokud to jde se mám připojit na externí disk. Vím že se něco zadá do příkazové řádky exploreru, jen už nevím co... :( A pokud to půjde, lze připojit i Bluetooth adaptér a připojit se k disku třeba i z mobilu?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stany*
hodnocení

2x

musite se dostat do menu toho routeru ( IP je napsana v manualu, byva to 192.168.0.1 ), v nem nastavite sdileny disk a podminky sdileni. Potom se bude vas sdileny disk chovat stejne jako jine PC v siti, cili se k nemu pripojite z jineho PC jako by jste se pripojovali na jiny PC v siti. Nejsem si jisty jestli se pujde pripojit pres Bluetooth, ale spis bych se priklonil k variante ze to nepujde.

hodnocení

Aha, děkuji. No to byla asi chyba, že jsem ho nedal sdílet v routeru. Router mám na pevno na 192.168.1.30. S Bluetooth jsem si to myslel, že to nepůjde.. Jen bych měl ještě jeden dotaz, údajně by mělo jít připojit se na sdílený disk i z venku, tam je to potřeba nějak speciálně nastavit? Děkuji

stany*

Pripojit se z venku lze pomocí VPN, ale nastavení bych přenechal na odborníkovi vč. nastavení firewall, hrozí totiž reálné nebezpečí nabourání hackerů do vaší sítě a např. smazat některá data popř. jinak škodit

hodnocení

Tak děkuji za informace. Stejně jsem koukal že to nejsou moc levné věci, tak hlavně že se budu moc připojit po baráku. Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]