Nejste přihlášen/a.
Mám ADSL připojení a bezdrátovou síť pomocí modemu a routeru ASUS (v jednom přístroji). Jsem připojen na NB a když ukáži myší na ikonu připojení, tak mi to napíše, že jsem připojen, rychlost 18 Mb a síla signálu velmi dobrý. Když otevřu prohlížeč MOZILLA, tak se otevře prázdný rámeček, zelené čárky se nevyplňují a pak mi to napíše, že server nebyl nalezen. Když dám síť opravit, tak se adapter vypne a pak už jen lítá žlutá kulička a IP adresu to nepřidělí. Připojení je pomocí WI.FI zásuvného modulu Asus, jehož ovladač jsem pro jistotu přeinstaloval. Poradí někdo, kde je chyba?
Nyní jsem nouzově připojen přes nějakou místní nezabezpečenou síť.
Nevim jak to máš nastavené, 90% problému u wifi je rušení a to většinou na kanálu, tedy zvol jiný kanál na kterém ti vysílá router. Co se týče ip, dns, brány...to máš doufám na wan vyplněné dobře
Tak jsem to všechno znovu překontroloval, router přenastavil z 11. na 5. kanál, ale stále mi místní síť ukazuje rychlost 54 Mb a síla signálu velmi dobrý, ale když otevřu prohlížeč MOZILLA, tak mi to napíše, že MOZILLA nenalezla server SEZNAM. Při tom ve studeném pokojíčku (8 st.C) ), kde je router, se dá stolní počítač připojený kabelem normálně připojit na NET.
Nemáte náhodou v routeru nastavené filtorvání MAC adres /tj. že pouze lze připojit takové zařízení, jehož MAC adresa je zadaná v routeru/ nebo filtrování IP adres /tj. kolik počítačů zařízení může být zároveň připojených - zařízení A má třeba IP adresu 192.168.1.100, zařízení B 192.168.1.101/
Zkontrolujte taky nastavení firewallu. A jiné aplikace (třeba Skype nebo Internet Explorer nebo antivir) se na internet dostanou /tj. připojí se?/
Tak už jsem asi na to přišel, mám nastaveno autom. přidělování IP adresy, MAC filtr je vypnutý, ale problém asi je s heslem, jehož platnost vyprší v krátké době. Mám pro ten zásuvný modul ASUS zvláštní software a tam jsou na kartě 2 pole pro vepsání hesla. Jedno pole má několik řádek na několik hesel (1 - 5 a psal jsem to vždycky do prvního řádku) a pak když jsem zvoli kódování WPA a k tomu KIT, tak se odkryl jeden jediný řádek na heslo a tak jsem ho tam napsal a uvidíme, jak dlouho vydrží )
Zabezpečení WEP a WPA už jsou prolomitelná (WEP jde vůbec docela snadno prolomit). Doporučuji Vám zvolit zabezpečení WPA2-PSK, kde do kolonky Key /nebo Password/ zadáte heslo alespoň o 10ti znacích, kde budou jak písmena, tak i čísla (já sám mám 36 znaků a pamatuji si to - kdyžtak si napište to heslo někde na kus papíru a dejte ho na tajné místo, kde ho Vy najdete).
A co se týká kolonky Encryption, nechte automaticky zvolit mezi TKIP a AES.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.