Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ASUS modem i router

Od: aloisb® odpovědí: 6 změna:

Mám ADSL připojení a bezdrátovou síť pomocí modemu a routeru ASUS (v jednom přístroji). Jsem připojen na NB a když ukáži myší na ikonu připojení, tak mi to napíše, že jsem připojen, rychlost 18 Mb a síla signálu velmi dobrý. Když otevřu prohlížeč MOZILLA, tak se otevře prázdný rámeček, zelené čárky se nevyplňují a pak mi to napíše, že server nebyl nalezen. Když dám síť opravit, tak se adapter vypne a pak už jen lítá žlutá kulička a IP adresu to nepřidělí. Připojení je pomocí WI.FI zásuvného modulu Asus, jehož ovladač jsem pro jistotu přeinstaloval. Poradí někdo, kde je chyba?

Nyní jsem nouzově připojen přes nějakou místní nezabezpečenou síť.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevim jak to máš nastavené, 90% problému u wifi je rušení a to většinou na kanálu, tedy zvol jiný kanál na kterém ti vysílá router. Co se týče ip, dns, brány...to máš doufám na wan vyplněné dobře :)

hodnocení

Tak jsem to všechno znovu překontroloval, router přenastavil z 11. na 5. kanál, ale stále mi místní síť ukazuje rychlost 54 Mb a síla signálu velmi dobrý, ale když otevřu prohlížeč MOZILLA, tak mi to napíše, že MOZILLA nenalezla server SEZNAM. Při tom ve studeném pokojíčku (8 st.C:)) ), kde je router, se dá stolní počítač připojený kabelem normálně připojit na NET.

bena*

Nemáte náhodou v routeru nastavené filtorvání MAC adres /tj. že pouze lze připojit takové zařízení, jehož MAC adresa je zadaná v routeru/ nebo filtrování IP adres /tj. kolik počítačů zařízení může být zároveň připojených - zařízení A má třeba IP adresu 192.168.1.100, zařízení B 192.168.1.101/

Zkontrolujte taky nastavení firewallu. A jiné aplikace (třeba Skype nebo Internet Explorer nebo antivir) se na internet dostanou /tj. připojí se?/

hodnocení

Tak už jsem asi na to přišel, mám nastaveno autom. přidělování IP adresy, MAC filtr je vypnutý, ale problém asi je s heslem, jehož platnost vyprší v krátké době. Mám pro ten zásuvný modul ASUS zvláštní software a tam jsou na kartě 2 pole pro vepsání hesla. Jedno pole má několik řádek na několik hesel (1 - 5 a psal jsem to vždycky do prvního řádku) a pak když jsem zvoli kódování WPA a k tomu KIT, tak se odkryl jeden jediný řádek na heslo a tak jsem ho tam napsal a uvidíme, jak dlouho vydrží :))

bena*

Zabezpečení WEP a WPA už jsou prolomitelná (WEP jde vůbec docela snadno prolomit). Doporučuji Vám zvolit zabezpečení WPA2-PSK, kde do kolonky Key /nebo Password/ zadáte heslo alespoň o 10ti znacích, kde budou jak písmena, tak i čísla (já sám mám 36 znaků a pamatuji si to - kdyžtak si napište to heslo někde na kus papíru a dejte ho na tajné místo, kde ho Vy najdete).

A co se týká kolonky Encryption, nechte automaticky zvolit mezi TKIP a AES.

hodnocení

Děkuji všem za rady. Teď už jsem ale zase v Praze a tak to zkusím lépe zabezpečit zase za týden v pátek. Ale po tom vepsání hesla do toho správného řádku už mi to šlapalo celé odpoledne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]