Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvýšit signál wifi

Od: dotaz* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

u nás v obci je volně šiřitelné wifi, avšak signál není příliš silný. Bydlím cca 230 m od zdroje - signál mám slabý (1 čárka a nelze se připojit). Slyšel jsem o možnosti koupi směrové antény (jakou mi doporučíte?) Jinak zatím jsem si koupil access point TP-LINK TL-WA801ND a ten se signálem nic neudělal. Měla by tedy anténa smysl? Co třeba tenhle typ eshop.inpraise.cz/... Díky za názory

doplněno 06.03.11 14:42: A nebylo by lepší pokud již mám TP-LINK TL-WA801ND jen si k němu přikoupit silnější anténku něco jako tohle tr.aukro.cz/... a dát "milý"access point do "krabičky"a umístit ji na střechu?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No nevím nevím, zdali tato integrovaná anténa je na "dálkový příjem"vhodná, má psáno pouhých 6 dB zisk.

doplněno 26.02.11 16:13:

Toto je výborná anténa, pak se dají sehnat mnohem levnější a stejně učinné antény tipu Yagi, ale ty snad nejsou povoleny pro boční vyzařování a tím ruší ostatní.

i4wifi.cz/...

doplněno 26.02.11 16:16:

zde jsou ty levnější a stejně dobré yaginy:

wifi.aspa.cz/...

Psal jsem: Z vlastní dobré zkušenosti
Ta anténa je externí a ne integrovaná a je opravdu silná i přes pouhých 6 dB.
Rozdíl oproti těm ostatním je v konektoru,mnou uváděná má konektor USB.
Ty ostatní mají N-konektor.
dotaz*
hodnocení

víte, jestli by zvládla tu 230 m vzdálenost?

doplněno 26.02.11 16:37:

myslím tuhle wifi.aspa.cz/...

Já mám yagi, bohužel si nepamatuju její zisk, ale na přimou viditelnost zvládá v pohodě 350m.

hodnocení

0x

Ano směrová anténa má smysl, umožní příjem i na několik kilometrů, musí to být ale na přímou viditelnost. Příjem v těchto případech znemožní i koruna stromu.

Z vlastní dobré zkušenosti doporučím tuto:

lan-shop.cz/...

Ale funguje pouze max.po Windows XP.

Event.Win7 Profi režim kompatibility.

hodnocení

0x

Zajda888:

to že je externí, neznamená že není integrovaná, pokud má USB konektor, tak je integrovaná a to s Wi-Fi přijímačem ;). Přes USB konektor by si těžko vedl vysokofrekvenční signál 2,4GHz *smich*

Jo sorry,já to bral jinak.Omlouvám se.

Já ji používám na vzdálenost asi 600 metrů a nestěžuju si.

Myslím ten Edimax.

doplněno 26.02.11 17:33:

Jo a zeptám se:

Jak lze ten N-konektor přetlačit do notebooku? Je na to nějaká redukce?

Notebooky nemívají přípojku na externí Wi-Fi antény.

xxx*

Pán ovšem psal, že si pořídil TP-LINK TL-WA801ND a na ten už EXT anténa připojit půjde ;)

buss
hodnocení

0x

Anténa se dá i udělt, vyzkoušet, třeba z plechovky, návody na intu jsou, i na jiné antény.. Co tak zkusit si v šopu zapůjčit anténu na vyzkoušení?

hodnocení

0x

Ta nejmenší yagina na 230m půjde určitě, jen jí dobře nasměrovat. Stačí okem osu antény na AP a pak jemně doladit podle ukazatele síly signálu (ne toho ve win - ten má setrvačnost, ale pokud možno přímo v programu obsluhujícího ten TP-Link )

dotaz*
hodnocení

Poslední otázka na závěr:

Obec šíří wifi signál, od kterého jsem vzdálen do 300m chci si zajistit, abych tento signál získal.

Jinak anténa výše zmíněného TP-Linku je slabá.

Sháním anténu, která mi zvýší signál natolik, abych mohl doma přes wifi pracovat na internetu (a přes TP link, který je mi kvůli slabé anténě na nic, jej mohl příp. šířit po bytě.)

Napište prosím 1 typ antény, která tyto problémy (slabý signál) vyřeší.

Výsledkem by mělo být, abych si obecní wifi signál zvýšil na tolik, že bych mohl surfovat na internetu.

Pokud to pochopíte i mi na to odpovíte, pak za dobrou odpověď vám dám i dobrou odpověď...

xxx*

V podstatě by vám měla stačit jakákoliv ext anténa na tuto vzdálenost i slabá pokud máte dobrý výhled na vysílač postačí třeba tato wifi.aspa.cz/... vám předevsím nejde o to aby jste zvýšil signál wifi vaší obce ale aby jste měl anténu, která signál pochytí. Dále záleží jakou technologii použila vaše obec pokud má 5ghz tak třeba tato wifi.aspa.cz/... Doporučím vám zjistit si jaké pokrytí má wifi u vás na vesnici a jakou má použitou technologii samozřejmě 5ghz je stabylnější a podporuje vyšší rychlosti já mám například 5ghz z druhého odkazu a chytám signál vzdálený 2KM (bez překážek) směrová anténa strácí na smyslu vzhledem k vzdálenosti bych volil spíše panel.

Nejlépe však učiníte když se přímo zeptáte na OU nebo si necháte u vás změřit signál kde anténu upevnit a kde je nejlepší vyditelnost na zdroj

dotaz*
hodnocení

S Vámi navrhovanou anténou si tedy zajistím signál i pokud jej nyní mám slabý či žádný a na internet se nemohu připojit?

doplněno 27.02.11 21:51:

síla je 802.11b - pomohlo Vám to?

Mě příjdou ty antény zbytečně drahé. Směrová anténa má smysl na jakoukoliv vzdálenost...

doplněno 27.02.11 22:13:

Přesněji na 230m určitě.

xxx*

Já netvrdím, že antény jsou nejlevnější ale doporučuji ověřené zařízení, které se běžně používá. Samozřejmě lze pořídit levnější anténu, ale pán chtěl něco doporučit, tak jsem doporučil. Směrové antény se používají především na delší vzdálenosti a dobře viditělné body. Navíc je složitější nastavení antény díky sníženému rozptylu signálu. Je tedy důležité anténu nastavit co nejpřesněji to u panelu není tak důležíté jelikož má větší úhel. Jinak 802.11b by měla být síť 2.4Ghz

doplněno 28.02.11 10:55:

Pokud chcete levnější anténu tak tato by měla být na tuto vzdálenost dostačující z pravidla má dosah cca 600m wifi.aspa.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]