Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na převod pixelů na centimetry? Jde to?

Od: pi* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, potřeboval bych vytvořit obrázek, který by pak o oscanování do pc měl určitý počet pixelů. Dělám grafiku, a potřebuji něco ručně na papír nakteslit tak, aby po oscanování do pc a vložení do grafického editoru to mělo přesně ty rozměry v pixelech které potřebuji. Dá se tedy nějak rozměry v pixelech převádět na rozměry v cm? Tzn. že třeba xx pixelů je yy centimetrů, takže po oscanování by to mělo pak sedět.

Chápete teď vůbec co myslím a o co mi jde? *smich*

Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Při scanování lze nastavit rozlišení v DPI (dots per inch) , což je počet pixelů na jeden palec. Jeden palec je 2,54cm

doplněno 26.02.11 15:33:

Nebo ve fotoeditoru lze obrázek upravit na rozměr nebo na počet pixelů.

hodnocení

0x

Jasně, vím o co jde, ale proč to děláš tak složitě? Prostě si obrázek naskenuj a jeho velikost s přesností na jeden pixel si můžeš upravit už přímo v editoru. Navíc když budeš skenovat v rozlišení řeba 300 dpi, tak aby to v editoru bylo též 300 tak budeš muset naskeneru přesně nastavit oblast 25.4 mm. Tak to vážně chceš?

hop®
hodnocení

0x

Nakreslit si třeba čtverec 10x20cm, a naskenovat ho. Zjistit počet pixelů a vypočítat měřítko, kolik pixelů je původní centimetr a naopak.

doplněno 26.02.11 20:36:

*obdélník, samozřejmě... *zed*

A to jako proč? Když si nastavím rozlišení např. 300DPI tak mám 118 DPC (dots per centimeter *smich*) 600DPI tak 236 bodů / pixelů na centimetr ...atd.

hop®

Když si cokoli vytisknu, potom naskenuju a sken znova vytisknu, není to to samé. Myslím že to není žádným nastavením (přizpůsobení na 1 stránku nebo něco podobného), ale funguje mi to tak. *nevi* Už jsem se s tím naučil žít a zatím nemám čas ani náladu tuhle prkotinu řešit. Takže proto... ;)

jabraka*
hodnocení

0x

Používám grafický editor ACDSee 10 Photo Manager.Tam si mohu zobrazení nastavit v mm,cm, inch a pixels.Měly by to umět i jiné software.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]