Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde vypnout - zůstane zobrazena plocha

Od: beeeeda odpovědí: 6 změna:

zdravím, chtěl bych poprosit o radu.

Posledních pár dnů mi nejde vypnout pc, když dám vypnout tak se mi vše ukončí, ale zůstane mi pouze zobrazeno pozadí plochy jinak vše zmizí,ale pc se nevypne, to stejné i při restartu.

Během práce na pc mi to občas vyhodí vykříčník u hodin něco s problémem stránkování a málo virtuální paměti to nikdy nedělalo.

mám windows xp, řekl bych, že to začalo dělat po nainstalování programu od sonyericson - odinstaloval jsem ho,ale nepomohlo to :(
Děkuji předem za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xxx*
hodnocení

0x

Pro začátek bych zkusil pročistit registry (CCleaner). Když nepomůže vložit CD/DVD s win a provést opravu systému.

bena*
hodnocení

0x

Určitě pročistit počítač nějakým programem na čištění´- doporučuji Advanced SystemCare (doporučuji verzi 4 ßeta 1.5) nebo online program Windows Live OneCare případně již zmiňovaný CCleaner.

Jinak by bylo dobré, kdyby jste napsal

- jaký máte v počítači procesor + jeho frekvece + počet jader

- kolik máte instalováno paměti RAM, jaký typ + kolik jich tam máte fyzicky (jednu/dvě/tři/čtyři/...)

- kolik volného místa máte na systémovém disku

- co všechno se Vám spouští po spuštění systému (klikněte na Start>Spustit>msconfig>OK>Po spuštění a tam to je)

celp*
hodnocení

0x

Zkuste vypnout automatické aktualizace.Nepoužíváte náhodou Avast?

beeeeda
hodnocení

CC cleaner jsem zkoušel nepomohl, ale opravu sstému zkusím.

je to nb dell d620 už nějaký rok starý přesnou sestavu kdyžtak dodám jak dojdu domů.

Avast mám nainstalovaný, ale že by začal dělat problémy až teď?
Používám ho dlouho i na jiném pc

bena*

Vypnout automatické aktuiazce je absolutně zybtečný krok, aktualizace musí být zapnuty.

Jak jsem říkal, napište vše, co se Vámk spouští Po spuštění a vypneme to, co není třeba, aby se spouštělo.

magdon*
hodnocení

0x

Může to dělat nějaký program běžící na pozadí. Podobný problém mi dělal připomínací prográmek, který se spouštěl při zapnutí a pokud v dohledné době nebylo co připomenout, sbalil se do nenápadné ikonky na liště, takže si ho člověk ani nevšiml. PC však nešlo vypnout, dokud tento program běžel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nejde vypnout pc

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]