Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevýrazná klávesnice v horším osvětlení

Od: uko odpovědí: 10 změna:

Mám na notebooku hodně nečitelnou klávesnici když není úplně dobré okolní osvětlení, výrobce zvolil tmavě šedivý popis na černou klávesnici. Chtěl bych to nějak vyřešit, napadly mne nějaké obtisky nebo sítotisk. Nemáte někdo nějaký lepší nápad?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mrnikdo
hodnocení

0x

USB lampicka, naucit se psat poslepu, roztahnout zavesy, obtisky a sitotisk je kravina

xxx*

Eventuelně ještě vyměnit tlačítka.

uko
hodnocení

Jedná se o netbook takže na klávesnici se po slepu moc psát nedá, USB lampičku používám, ale to právě nechci. Na klávesnici je vidět, že je popisována sítotiskem, proč jí nepopsat znovu, ale bílou barvou?

uko
hodnocení

jo, tlačítka bych vyměnil, kdybych věděl kde je sehnat...

xxx*

notebook-dily.cz/...

doplněno 26.02.11 13:12:

tiskarny-notebooky-dily.c/...

doplněno 26.02.11 13:14:

Dál jedině po bazarech starší tlačítka.

uko
hodnocení

jedná se o malý notebook - netbook...

lui*
hodnocení

0x

Nejste taky jako já, "šťastný" majitel HP mini 5103? Ty funkční klávesy tmavě šedou barvou jsou na palici. To vymyslel člověk, který na takové klávesnici nikdy nedělal. Já jsem si nad klávesnici nalepil ze samolepícího papíru potištěný proužek. Tak jak se kdysi lepila čeština v dobách, kdy nebyly české klávesnice. Nic lepšího mě nenapadlo. Pokud máte stejný netbook, můžu poslat. Mám jich hotových na celou A4. Když už jsem to tisknul.

uko
hodnocení

Ne jedná se o Toshiba NB-100, má tmavěšedivě popsanou klavesnici celou a ovládací klávesy (hlasitost, jas displaye, zapnutí Wi-Fi...) ty jsou krásně viditelné - jsou bleděmodré. Ty kostruktéři / dizajnéři byli asi "pod vlivem..." *zed* Skusím si vyrobit obtisky, papírové samolepky se mi nechce lepit, jsem trochu puntičkář :D

lui*

No jo no, ten bude mít asi jiný rozměr-rozteč tlačítek. Já na to nelepil jednotlivá označení. Ale koupil jsem samolepící papíry velikosti A4, navrhl a potisknul je na Laserovce a nalepil jeden proužek vcelku nad celou řadou fn kláves.

uko
hodnocení

Já koupil tenoučkou obtiskovou fólii, potisknutelnou na inkoustovce pro modeláře, tak to vyzkouším jak to bude vypadat. Kdysi jsem podobný problém řešil suchými obtisky (PROPISOT - TRANSOTYP) a přestříkáním otěruvzdorným lakem Variopaint. Dnes už se bílé suché obtisky nikde neseženou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]