Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

The server name or address could not be resol

Od: tonda123456 odpovědí: 5 změna:

Poradíte mi prosím vás co s tím, na Google jsem si přeložil pár článku a je tam napsáno, že mi Firewall může bránit přístup na internet?
Po diagnostice se mi ukazuje The server name or address could not be resolved
Po připojení a zadání jakékoliv adresy do vyhledávače mi Chrome napíše Err Name Not Resolved

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x
could not be resolved - to vypadá, že nemůže najít server požadovaného jména. Může to být překlep ve jmenné adrese apod. Např. pokus o spojení se stránkou www.nsdfiouf.rtu by měl takové hlášení vrátit.
doplněno 25.02.11 17:16:

Jo a jestli se to týká všech stránek, tak asi nemáte spojení s DNS (špatně nastavená síť, nebo to blokuje firewall apod.).

tonek123456
hodnocení

Síť je nastavena v pořádku, jak můžu spravit ten firewall?

hm*

Opravdu máte vyplněné platné a přístupné IP-adresy serverů DNS v nastavení IP?

Potíže máte ze všech prohlížečů, nebo jen z Chrome?

tonek
hodnocení

Ano mám, ani jeden prohlížeč nefunguje.

hm*

S windowsím firewallem Vám neporadím, protože ho nemám. Můžete ho zkusit na chvilku vypnout (jestli si troufnete, je to do jisté míry nebezpečná akce) a zkusit internet pak, aby bylo jasno; hned potom wf zas zapněte.

Jaké máte ty adresy DNS? Dá se na ně pingnout (Start >> spustit program >> napíšete cmd >> otevře se "DOSovské okno" a v něm napíšete ping a IP toho DNS, např. ping 258.152.12.3 a ono to něco vypíše)?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]