Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenaběhne Windows XP!

Od: ed* odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu...Včera jsem normálně vypla PC a další den jsem to zase chtěla zapnout a ona se objevila obrazovka (Jako když stisknete F8 myslím) Taková ta černá a jsou tam asi 4 volby : Nouzový režim,poslední funkční konfigurace nebo tak nějak...Atd.A když dám nouzový režim tak zase černá obrazovka a nahoře v levém rohu ta blikající věc...Takže přez nouzový režim se do PC nedostanu!Když to udělám a začne se načítat ta obrazovka s tím Windows XP a dole běhaj ty modré čtverečky tak běhaj a běhaj pořád dokola i 3/4 hodiny! Zkusila jsem jít i do BIOSU a podle nějakého návodu něco přestavit a nic! Když jsem běžně zapla PC tak při spouštění 3x pípnul a teď jen 1x a 2x může to mít s tím něco společného? Moc vás prosím o radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkamatapat*
hodnocení

2x

Stejný problém jsem řešil na NTB. Po konzultaci s odborníkem jsem musel nechat vyměnit poškozený HDD.Reinstalací Win se problém vyřeší jen krátkodobě. Poškozený HDD budete muset stejně vyměnit.

zajixxx*
hodnocení

0x

Být vámi bych snad zkusil alespoň reinstal systému...Pak je možné že něco odešlo, popřípadě si nájít info k základní desce a zjistit, co to pípnutí znamená..

ed*
hodnocení

A když to reinstaluju tak se mi smaže obsah počítače?

zajixxx*
hodnocení

0x

Pokud máte vše na jednom disku který není rozdělen tak boužel ano, popřípadě zkusit v instalaci dát možnost OPRAVIT

beri49*
hodnocení

0x

Soudě z té "blikající věci" ve vašem dotasu, jste naprostý laik, proto bych problém svěřil někomu zkušenějšímu. Zvláště zásah do BIOSu může být docela problematický!

ed*
hodnocení

V Pc se docela vyznám akorát jsem nevěděla jak tu "blikající věc" nazvat...Taky mě to napadlo avšak se chci pokusit to zprovoznit doma!

bena*

Blikající kurzor znamená načítání systému. Vlastně je vypnutá startovací obrazovka a místo ni bliká kurzor jako ve starých dobrých Windows NT. Já to mám takhle nasatveno i normálně.

K věci - pokud to nenastartujete ani v nouzáku, tak je možné, že za to může buď softwarová chyba nebo nějaký hardware. Co takhle zkusit nastartovat systém pouze s jednou pamětí RAM, vyndat vše z USB, COM, LPT portů (krom klávesnice a případně ukazovacího zařízení (myš, ..)).Jinak bych vložil instalční disk systému Windows a spustil instalaci. Pokud Vám instalátor nabídne po zkoumání předchozích verzí Windows opravu starého Windows, tak spusťte opravu. Pokud ne a máte všechny dokumenty a důležité soubory na jednom oddíle, stáhněte si nějaký záchraný CD (třeba Slax Linux) a zálohujte vše, co potřebujete. Pak udělejte čisotu instalaci. Vytvořte 2 oddíly - C: o velikosti 25 GB pro systém a případně i pro programy a D: (o velikosti )pro dokumenty, různé soubory a nebo i pro programy. A klidně vytvořte oddílu třeba 5, to je jedno, důležité je, aby byl zvlášť systém a zvlášť důležité dokumenty a soubory.

Po instalaci systému samozřejmě, pokud je třeba, nainstalujte ovladače k tiskárně, webkameře a různému hardwaru, bude.li třeba.

No a pak s chutí kliknout na Start>Všechny programy>Windows Update a nainstalovat všechny dříve vydané aktualizace /pokud nainstalujete Service Pack 3, tak pak by mělo zbýt doinstalovat něco kolem 50 aktualizací, včetně volitelných (vlastních)/

Nesmíte zapomenout i na zabezpečení - základ antivirový a antispyware program a samozřejmě firewall.

ed*
hodnocení

Moc děkuju za radu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]