Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítač se po 10min sekne, proč?

Od: nejmenovany odpovědí: 2 změna:

Dobrý podvečer,

mám problém s jendou hrou v počítači, zakoupil jsem si jí, za nemalé peníze, ale zjistil jsem, že se mi při spuštění a následovnému 10min. hraní, počítač jednoduše sekne..Nejde s ničím hýbat, jedinou možností je restartovat.

Minimální požadavky hry jsem si přečetl, a s vědomým že to mám "taktak" jsem jí zakoupil...Já si osobně myslím, že je to problém grafické karty, a proto jsem zvolil tuto kategorii..

** ten samý problém jsem již jednou měl, vyřešilo se to asi po 14dnech, kdy jsem hru nehrál a poté to prostě zkusil a vše šlo jak mělo..jenže tak dlouho čekat nemůžu, za hru platím měsíčně a rodiče by mě zabili :)

Prosím o radu, jak se vyhnout případnému nákupu nové g. karty a vyřešit to nějakou antivirovou aplikací třeba..:)..bohužel, ani počítač nemám nejnovější..

děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

pokud to visí na grafické kartě, že nestíhá resp přehřívá se tak jsou jen 2 možnosti:

zajistit lepší chlazení - lepší chladič (něco to bude stát a výsledek není zaručen)
podtaktovat kartu (zdarma a za zkoušku se nic nedá)

možnost, že nestíhá zdroj PC je vyloučen? Jaké jsou teploty GPU a CPU při vyšší zátěži (např. 5 minut hraní té hry a shození do Windows).

hodnocení

0x

Teplotama začneme. Pro sledování teploty procesoru použij program CoreTemp. Pro grafiku od ATI potom ATi Tray Tools. Obojí je ke stažení zde:

slunecnice.cz/...

sosej.cz/...

Obojí se ti usadí v systémové liště a bude po nakonfigurování ukazovat teplotu. Zajímá nás ta dosažená nejvyšší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]