Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Win XP Pro - padání plochy(expolere.exe)

Od: ajapaja odpovědí: 9 změna:

Zdravím.

Potřebuji poradit,mám v PC 3xHDD. Na jednom mám operační systém a na zbývajících data. Nedávno jsem pro "Modrou smrt" (nebo jak se to říká) instaloval nově Windowsy. První den to byla pohoda,vše bylo v pořádku,ale druhý den,když jsem chtěl kopírovat/mazat/prohlížet data na jiném disku,tak při vstupu do adresáře na něm,se PC zakousne a hodí hlášku,že spadl explorer.exe a zůstane seklý ... musím ten proces vypnout přes CTRL+ALT+DEL a pak ručně zase spustit,jelikož sám nenaběhne. A dělá to pořád dokola. Nemůžu kopírovat data ani prohlížet,prostě nic :( nevím čím to je a kde je chyba.

Poradíte prosím. Budu moc vděčný. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

0x

Řekl bych, že disk odchází do křemíkového nebe. Zkuste se podívat na stránky výrobce disku, bývají tam prográmky na otestování a opravo disku.

ajapaja

A to jako všechny 3 najednou z ničeho nic? To je možné?

Možné to je ale značně nepravděpodobné. Ono stačí, aby byl špatný jeden. Pro zjištění kondice HDD zkrze technilogii S.M.A.R.T. a otestování doporučuji program HDDScan:

slunecnice.cz/...

Pokud budou disky v pořádku, bude na vině patrně operační systém. V tom případě doporučuji nabootovat například do Linuxu a zkusit otestovat ten problém s kopírováním.

ubuntu.cz/...

ajapaja

No mě prostě nejde do hlavy,že mám ten samý systém,co předtím a nedělalo to nikdy ... A taky to,že ten co mi to instaloval,tak jej měl několik dní doma a tvrdí,že mu to neudělalo ani jednou :(

Ale ten HDDScan vyzkouším.

bruk600*

Dobrý den, pokud vám systém normálně naběhne a kousne se to vždy až po pokusu o kopírování z nesystémového disku, tak je jasné, že problém nemá systémový disk, ale ten s uloženými daty. To že to dřív nikdy nedělalo, to neznamená, že to nemůže později začít dělat. Prostě v HDD jsou mechanické součásti a ty jsou všeobecně náchylnější než elektronické obvody. V poslední době jsou však i ty obvody dost šizené a jejich projektovaná životnost mírně přesahuje záruku.

ajapaja

Ale udivuje mě,že se vzbouří všechny najednou. Abych to ujasnil,disk kde je systém,tak je rozdělen na 2 části a zbylé 2 disky jsou na 3 části. A na té část,kde je systém,to nedělá,ale na té jeho druhé půlce to dělá :( prostě to dělá ve všech oddílech,kromě systémového :(

hodnocení

0x

Já měl úplně ten samý problém po instalaci dvojnásobně velkého disku do notebooku, nepřišel jsem na to čím to je a nějak se to časem stratilo :D

ajapaja

Jako že bez pomoci se to samo vytratilo a vše poté jelo jak mělo?

Možná nebo spíš určitě se něco někde změnilo, ale nevím co - prostě to samovolně a pozvolně přestalo. Diskem to nebylo, přestože to vše s ním začalo (320 GB), teď mi běhá v netbooku. To jsou ty prokletý windows *bum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]