Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Potřebuji poradit,mám v PC 3xHDD. Na jednom mám operační systém a na zbývajících data. Nedávno jsem pro "Modrou smrt" (nebo jak se to říká) instaloval nově Windowsy. První den to byla pohoda,vše bylo v pořádku,ale druhý den,když jsem chtěl kopírovat/mazat/prohlížet data na jiném disku,tak při vstupu do adresáře na něm,se PC zakousne a hodí hlášku,že spadl explorer.exe a zůstane seklý ... musím ten proces vypnout přes CTRL+ALT+DEL a pak ručně zase spustit,jelikož sám nenaběhne. A dělá to pořád dokola. Nemůžu kopírovat data ani prohlížet,prostě nic nevím čím to je a kde je chyba.
Poradíte prosím. Budu moc vděčný. Děkuji
Řekl bych, že disk odchází do křemíkového nebe. Zkuste se podívat na stránky výrobce disku, bývají tam prográmky na otestování a opravo disku.
Možné to je ale značně nepravděpodobné. Ono stačí, aby byl špatný jeden. Pro zjištění kondice HDD zkrze technilogii S.M.A.R.T. a otestování doporučuji program HDDScan:
Pokud budou disky v pořádku, bude na vině patrně operační systém. V tom případě doporučuji nabootovat například do Linuxu a zkusit otestovat ten problém s kopírováním.
No mě prostě nejde do hlavy,že mám ten samý systém,co předtím a nedělalo to nikdy ... A taky to,že ten co mi to instaloval,tak jej měl několik dní doma a tvrdí,že mu to neudělalo ani jednou
Ale ten HDDScan vyzkouším.
Dobrý den, pokud vám systém normálně naběhne a kousne se to vždy až po pokusu o kopírování z nesystémového disku, tak je jasné, že problém nemá systémový disk, ale ten s uloženými daty. To že to dřív nikdy nedělalo, to neznamená, že to nemůže později začít dělat. Prostě v HDD jsou mechanické součásti a ty jsou všeobecně náchylnější než elektronické obvody. V poslední době jsou však i ty obvody dost šizené a jejich projektovaná životnost mírně přesahuje záruku.
Já měl úplně ten samý problém po instalaci dvojnásobně velkého disku do notebooku, nepřišel jsem na to čím to je a nějak se to časem stratilo :D
Možná nebo spíš určitě se něco někde změnilo, ale nevím co - prostě to samovolně a pozvolně přestalo. Diskem to nebylo, přestože to vše s ním začalo (320 GB), teď mi běhá v netbooku. To jsou ty prokletý windows
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.