Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšení rychlosti internetu vs antivir

Od: ouneal odpovědí: 13 změna:

Zvýší se mi rychlost uploadu když vypnu antivirus? A okolik zhruba?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Maximalni rychlost uploadu je dana parametry tveho internetoveho pripojeni od poskytovatele. Hodnotu si muzes zjistit ze smlovy nebo zmerit treba na www.dsl.cz Realna rychlost byva nizsi podle aktualniho vytizeni tve linky. Vetsinou je na ni pripojeno mnoho uzivatelu.
ouneal

Napsalo mi to Na této adrese je služba ADSL dostupná s maximální rychlostí 12288/512 kbps. Kolik mám rychlost uploadu? 52 Kb?

Download je asi 1.5 megabytů za vteřinu, upload je asi 64 kB za vteřinu.

bruk600*

Dobrý den, max. rychlost uploadu je 64 kB a bez změny parametrů připojení to jinak nepůjde. ADSL je totiž takto postaveno, kdy pořadavky o data mají "úzké hrdlo" ve prospěch dowlandu. Pokud budete chtít toto nějak změnit budete si muset zaplatit jinou službu.

doplněno 24.02.11 15:58:

...MAXIMÁLNÍ ... rychlost uploadu je 64 kB

ouneal
hodnocení

Tak proč nahrávám rychlostí jen 52 kilobajtů za sekundu když bych měl mít 64?

xxx*

Tak tento dotaz snad nemůžete myslet vážně. Rozdíl 12Kb/s? :D Navíc jsem z vaší výše uvedné odpovědi pochopil, že jste nespustil test ale, pouze jste si přečetl co je u vás dostupné. Takže na stránce www.dsl.cz musíte ještě spustit test. Pak se podívejte na stránky svého poskytovatele, popř do své smlouvy jakou máte agregaci.

ouneal
hodnocení

Průměrná rychlost připojení: [ ?]
6,899 Mbit/s
Průměrná rychlost stahování dat: [ ?]
862,45 kB/s
Průměrná rychlost odesílání dat: [ ?]
419,11 kbit/s

Tak co teď?

ouneal
hodnocení

Rychlost stahování odpovífá cca 850 kilobajtů za sekundu ale rychlost uploadu?!

xxx*

To znamená, že váš upload je zhruba kolem 400Kb/s to se samozřejmě porád mění. Kam konkrétně uploadujete, že máte rychlost 50Kb/s?

ouneal
hodnocení

Kamkoluiv - na ulozto.cz, multiload.cz, hellshare.com, zkoušel jsem všechny servery a pořád jen 52 kilobajtů za sekndu *bum*

NIKDY ti nic nepůjde na nejvyšší rychlost. Jde většinou o udávaná maxima, ne garance linky. Jestli máš garantovanou rychlost tak se klidně hádej, jinak máš smůlu

xxx*

Tak to bude zřejmě normální, jelikož mě DSL napsalo průměrnou rychlost uploadu 1.8Mb/s a přitom tam uploaduji rychlostí 200-300Kb/s

bruk600*
hodnocení

0x

Myslím, že vám to rychlost nezvedne. Pouze snad při stahování aktualizace má antivir vliv na rychlost netu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]