Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vlastně fungují torrenty

Od: chroustik® odpovědí: 9 změna:

Občas někde čtu že se dají stahovat data z nějakých torrentů a čím víc lidí stahuje tím je rychlejší. Dá se to nějak polopaticky vysvětit .Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Zkusím laicky a polopaticky:

Pokud jeden člověk potřebuje stáhnout jeden soubor z bodu "A" do bodu "Zet", tento celý soubor musí celý absolvovat nejkratší cestu přes body třeba A, D, H, M, R, Z.

Pokud by druhý člověk stahoval ten samý soubor z bodu B do bodu Y, volila by se volnější nejkratší cesta třeba B, E, I, N, S, Y.

Torrent zajistí, aby se tento soubor mezi body B a Y (které jsou společné pro oba uživatele) stahoval ne duplicitně, ale současně různé části, čímž se rychlost celého přenosu v podstatě zdvojnásobí.

Pochopili jsme se? ;)

hodnocení

Aha,takže když já stahuju od někud soubor z bodu X tak někdo kdo ho stahuje taky ho třeba stahuje odemne, protože já sem třeba bod Y.?

hop®

Od Tebe asi ne, pokud nenabízíš soubory ke stažení. Ale pokud oba stahujete stejný soubor, nestahujete ho dvakrát, ale tou společnou datovou cestou putuje jen jednou.

celp*

Zdarec. Je to trošičku jinak.Při stahování zároveň sdílíte stahovaný soubor s ostatními účastníky a ti si jej rovnou stahují od vás.Proto není solidární s ostatními účastníky ihned po stažení souboru program vypnout.Ovšem je tu ještě Trestněprávní odpovědnost a to už je horší.

doplněno 24.02.11 05:59:

Pokud Vás to zajímá tak něco víc: pcworld.cz/...

hodnocení

No právě ,tak jsem myslel že to funguje.Já jsem totiž chtěl stáhnout jedno album,protože originál co mam doma už nejde načíst (je starý a dost ohraný) tak jsem ho našel ke stažení ne nejakym xytorrentu. Tak jsem si nainstaloval nějakej ten prográmek snad utorrent a to album si stáhl. Ale když jsem ho stahoval tak se mi v tom programu znázornovalo, kolik jsem již toho také odeslal(upload) a já nevěděl co to vlastně odesílám.Takže jsem to album šířil dál jestli to dobře chápu.

ano, siril, coz je u nas postizitelne. ale bud v klidu. kvuli jednomu albu te nikdo nahanet nebude. Napriste radeji stahuj ze serveru, kde ke sdileni nedochazi. (ulozto, rapidshare, hotfile...)
hodnocení

Tak díky všem za odpovědi , už jsem to pochopil . Chroustik

hodnocení

1x

ehm já vim že už je vyřešeno ale wikipedia je někdy dost užitečná viz ZDE hlavně dole animované obrázky to pomůžou dost pochopit

hodnocení

Jasně , taky moc díky ( ale 3 bodíky jsem už rozdal)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]