Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stahování z uložto je nelegální?

Od: neznamy odpovědí: 20 změna:

ahoj, slyšel jsem, že stahovat hry z uložto je nelegální. Když by jsem si htěl nějakou stáhnout, můžou na mně přijít? nerad bych totiž pak měl s tím problémy

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To se nedá takhle napsat. Není důležité odkud stahuješ ale co stahuješ. Filmy a hudba ti projdou, ale komerční hry a placený software, tam už může být problém.

hm*

Vždycky to tak bylo, ale mám dojem, že upravili AZ a že už by se neměly stahovat ani filmy a hudba (kdyby se někdo chtěl striktně řídit tím nesmyslem, který se z AZ v poslední době stal).

petr123*
hodnocení

3x

Nelegální věci by se neměly dělat z důvodu "že tě můžou chytnout", ale protože se to prostě nedělá. Časem to třeba pochopíš...

tesyk*

Ano, to jsem kdysi také vyznával, ale OSA ze mě udělala zloděje a v tomto případě necítím žádnou morální pokleslost, když si něco stáhnu. Konec konců jsem pro ně automaticky zloděj, protože podle nich používám paměťové média ke zlodějnám.

petr123*

POZOR, nebavíme se stahování filmu nebo písničky. To je z hlediska české legislativy OK - jen to sám na ten internet člověk nesmí dát :)

Dotaz ale zněl na HRY. A s nimi OSA nemá vůbec nic společného.

raduz*
hodnocení

2x

nechci k nicemu navadet, ale pokud si stahnete pojmenovany soubor treba ojak.avi - nikdo Vam neprokaze, ze jste vedel, ze to je Obsluhoval jsem anglickeho krale a ne treba domaci video Ó Jak Anicka Kakala. Pochopitelne po zjisteni, byste mel soubor ihned smazat

xxx*
hodnocení

1x

Taky bych rád něco dodal. Pokud stahuji například z ulozto.cz nebo rapidshare.com, tak stahovaný soubor se z 99% jmenuje jinak než jeho obsah ať třeba skratkou nebo jiným názvem. Ale většinou název neodpovídá obsahu, tudíš vlastně ani nevím co stahuju.A když to nestahuju úmyslně SW/Film, který spadá pod autorská práva, ale stáhl jsem ho omylem díky špatnému pojmenování kde je potom ten trestný čin porušení autorských práv? Navíc kontrolu doma opravdu čekat nemusíte, jelikož OSA se zaměřuje na tok dat směřující na internet nikoliv na vaše PC. Oni nesledují co stahujete, jelikož se tím nedpouštíte žádného trestného činu. Sledují uploady a pokud uploadnu 100Gb měsíčně, už jsem podezřelí a můžu se připravit na kontrolu. Takhle jeden známý dostal půl milionu pokutu za zdílení DC+.Pak mu byli samozřejmě přičteny i věci, které nezdílel a měl je doma na HDD. Pak mě ovšem značně štve, že OSE platíme autorskou daň za nosiče dat (Flash Disk, CD, DVD, HDD) a nejedná se o nízkou cifru.

nejakyclovek*

a jelikoz platime OSA tuto dan za nosice dat, chapal bych to tak, ze jsme se timto vykoupili a automaticky muzeme legalne stahovat i nelegalni...

xxx*

To chápeš špatně OSA je nenažraná a chce mnohem víc :)

neznamy
hodnocení

ok, ale stejně je mi divný, že tam stahuje tolik lidí hry a nic se jim nestane, a sdílet filmy se taky nesmí a je jich tam jak ...

Všechno jednou přijde.

erkoo*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

bena*

Dovolím si nesouhlasit. Torrent nedoporučuji používat, protože přes to se šíří nejvíce virů.

P.S.: Důkladně si svoji odpověď přečtěte a pak si přečtěte pravidla poradny.

zajixxx*
hodnocení

0x

Já jsem zase slyšel, že to legální si stáhnout z internetu třeba z uložto, cokoliv ale jen pro vlastní pořebu... a že hlavní kámen ůrazu je ten kdo to tam dal...

albores*

Jo, pro svou potřebu ano, ale pouze neplacený software, takže ho nemůžete prodávat atd... Ale v USA to je mnohem přísnější.

zajixxx*
hodnocení

0x

Jinak bych těl ješte dodat, že jsem nezažil žádnou kontrlu a pod, a ani nikdo v okolí mě , rodina, a t d :) myslím se že se to dá "risknout" :)

neznamy
hodnocení

díky za odpovědi, radši to stahovat nebudu, nechci mít z toho průser, ještě jednou díky

anonym*

Mam ojem ze je to slozitejsi z hlediska toho ze si to stahnes by to melo byt legalni, avsak instalace uz je nelegalni...

fesak*
hodnocení

0x

Já myslím že stahovat můžeš normálně však tys to na internet nedal ale vypalovat to na DVD to už je zločin ne?si myslím že je.

bena*

Je úplně jedno, jestli se soubor zapíše na pevný disk v počítači nebo na přenosný disk/flešku/disketu nebo se vypálí na CD/DVD/BD/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]