Nejste přihlášen/a.
ahoj, slyšel jsem, že stahovat hry z uložto je nelegální. Když by jsem si htěl nějakou stáhnout, můžou na mně přijít? nerad bych totiž pak měl s tím problémy
To se nedá takhle napsat. Není důležité odkud stahuješ ale co stahuješ. Filmy a hudba ti projdou, ale komerční hry a placený software, tam už může být problém.
Nelegální věci by se neměly dělat z důvodu "že tě můžou chytnout", ale protože se to prostě nedělá. Časem to třeba pochopíš...
Ano, to jsem kdysi také vyznával, ale OSA ze mě udělala zloděje a v tomto případě necítím žádnou morální pokleslost, když si něco stáhnu. Konec konců jsem pro ně automaticky zloděj, protože podle nich používám paměťové média ke zlodějnám.
Taky bych rád něco dodal. Pokud stahuji například z ulozto.cz nebo rapidshare.com, tak stahovaný soubor se z 99% jmenuje jinak než jeho obsah ať třeba skratkou nebo jiným názvem. Ale většinou název neodpovídá obsahu, tudíš vlastně ani nevím co stahuju.A když to nestahuju úmyslně SW/Film, který spadá pod autorská práva, ale stáhl jsem ho omylem díky špatnému pojmenování kde je potom ten trestný čin porušení autorských práv? Navíc kontrolu doma opravdu čekat nemusíte, jelikož OSA se zaměřuje na tok dat směřující na internet nikoliv na vaše PC. Oni nesledují co stahujete, jelikož se tím nedpouštíte žádného trestného činu. Sledují uploady a pokud uploadnu 100Gb měsíčně, už jsem podezřelí a můžu se připravit na kontrolu. Takhle jeden známý dostal půl milionu pokutu za zdílení DC+.Pak mu byli samozřejmě přičteny i věci, které nezdílel a měl je doma na HDD. Pak mě ovšem značně štve, že OSE platíme autorskou daň za nosiče dat (Flash Disk, CD, DVD, HDD) a nejedná se o nízkou cifru.
Já jsem zase slyšel, že to legální si stáhnout z internetu třeba z uložto, cokoliv ale jen pro vlastní pořebu... a že hlavní kámen ůrazu je ten kdo to tam dal...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.