Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod řetěžce do morzeovky (Lazarus/Pascal)

Od: alien8* odpovědí: 5 změna:

Zdravím.

Mohl bych poprosit.. potřebuji pomoct s programem v Lazarusu nebo pascalu.

Co by měl program dělat:
Napíšu písmeno/slovo/větu (v češtině) a po stistknutí enteru mě to program převede do morzeovky. Děkuji moc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V programování Vám sice nepomohu..

Nicméně téměř bych řekl že vymýšlíte vymyšlené...

Na vojně existoval přístroj pro výuku radistů, který uměl po stisku příslušného písmena toto písmeno vysílat v morseově abecedě..a to ještě s volitelnou rychlostí...co si tak pamatuji. Na jeho název si teďnevzpomenu..., ale byla to super věc.

Jinak pokud vím, tak podobné aplikace již existují...docela dlouho.

Horší pak bude to z té morseovy abecedy převést zpět na písmena, že?

Ale co si pamatuji, tak většina radistů na vojně vysílala rychleji než přijímala...Já vysílal cca až 100 znaků/minutu..., ale přijímal jsem tak 70-80 znaků/min.

Ale to jste asi slyšet nechtěl:)

hodnocení

0x

Není to úplně to, co potřebuješ, ale jako inspirace postačí:

pvpascal.estranky.cz/...

Ve tvém případě napíšeš řetězec, a pak z něj budeš číst znak po znaku a převádět na morzeovku.

Další zdroják na morzeovku je zde:

paja-trb.unas.cz/...

Jde zase o procvičení funkce cyklu. Na internetu je spousta zdrojových kódů k programům které ti v začátku pomohou a popostrčí. Prostým opisováním se ale programovat nenaučíš. Musíš používat hlavu.

hodnocení

0x

já používám toto jak relativně jednoduché občasné řešení...

zase tak často tu morseovku nepotřebuji...

Převod řetěžce do morzeovky (Lazarus/Pascal)

No Hejkale...to je bomba:)

To kdyby viděl náš spojovací náčelník na vojně, že s touto pitomostí někdo dělá, tak nás nechá zastřelit:)

Radista zcela zásadně nesmí vnímat Morseovu abecedu jako "tečka čárka"...ale vždy jen jako "zvuk"..

Nikdy jsme si nesměli zapisovat značky v tečkách a čárkách...

Ale pro potřeby skautíků..dejme tomu no...

Jen nevím jak by to bylo použitelné, kdybych proti tobě vysílal rychlostí těch cca 100 znaků za minutu..., jak bys to stačil zapisovat do toho programu v tečkách a čárkách...U toho bych chtěl být:)

alien8*
hodnocení

Ono nejde o to, že to chci aplikovat, ale je to projekt do školy.. :P

Algoritmus už nějak dám dohromady.

Děkuju za odpovědi.

doplněno 22.02.11 14:33:

Ten odkaz je nefunkční.. Spider.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]