Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Potřeboval bych poradit jestli by nešlo pomocí nějakého souboru udělat aby do jiného souboru napsal něco na učitý řádek a sloupec. Napadlo mě jestli by to nešlo udělat přes nějaký dávkový soubor ale opravdu si s tím nevím rady a tak se Vás ptám.
Děkuji.
Dobry den,
o jaky typ souboru se jedna (popr. cim jsou oddelene sloupce?)? A jaky operacny system pouzivate?
Operační systém mám Windows XP. Chci si udělat tokový prográmek v CzRopaAutorurnu - slunecnice.cz/...
Konfigurace a vůbec vše co si tam naklikám se uloží so souboru něco.aut. Už jsem si je otevíral v PSpadu a nevypadají moc složitě.
Potřeboval bych aby když se do toho mého programu něco doinstaluje aby tam něco (nějaký ten soubor) na konci instalace připsal do toho souboru .aut objekt (např tlačítko) kterým by se ta doinstalovaná část dala spustit.
Doufám že aspoň tak nějak chápete co tím chci říct.
ja vetsinou pouzivam unxutils.sourceforge.net/...
pomoci gawk muzes editovat textovy soubory ( i sloupce).
Navodu najdes na internetu plno...
Takže jsem si to stáhnul a hledal jsem návody na to gawk místo toho mi ale google našel toto: abclinuxu.cz/... Ovšem tam píší o Nahrazování textu ja ovšem potřebuji aby to nenahrazovalo ale pouze přidávalo napřklad aby to mezi 4 a 5 řádek napsalo několik řádků kódu
Zkrátka potřebuji aby když tam něco k tomu programu doinstaluju aby se to projevilo v tom programu jako nová možnost
Napadlo mne jestli by to nešlo uplně jiným způsobem například že by ten program v sobě nejak graficky zobrazoval obsah složky ve které by byly soubory které by to spouštělo a nic vím mi nejde akorát mne nenapadá jak to udělat... Už jsem se ptal i autora CzRopa Autorunu bohužel jsem se nic kloudného nedozvěděl.
Rekněme mám soubor Autorun.aut ze ketrého načítá program zdrojový kód.
______________________________________________________________________________________________Potřebuji aby toto za mne udělal nějaký skript který by se po dokončení instalce nějakého doplňku pro ten můj program spustil v podobě nějakého spustitelného souboru/souborů
doplněno 25.12.12 17:25:Mimochodem skusil jsem s tím SED přepsat hodnotu ahoj1 a aby se výstup uložil do souboru upraveny_soubor.txt ale když jsem se tam podíval tak bylo vše na jednom řádku a zjistil jsem že sed neumí zpracovat diakritiku.
Soubor který to mělo upravit:
ahoj0
ahoj1
ahoj2
ahoj3
ahoj4
Výstup byl:
ahoj0
Ahoj sed to p°epsal
ahoj2
ahoj3
ahoj4
_________________________________________________________________________________________________
hm, to je ale zajímavé v poznámkovém bloku je to vše na jednom řádku a na místech kde byly entery byly obdélníčky ale tady na poradte v editoru je to zase normální asi se změnilo kódování... či co...
Aha, takže Widle a texťák.
Možná bych to dělal úplně jinak. Je to tvůj program? Pak bych si vytvořil adresář a tam bych si dal části toho autorunu a při každé doinstalaci z nich teprv výsledný autorun sestavil, než abych rozšťourával ten existující. Příklad: Soubor AutoZac by obsahoval vše id začátku až po "[Components]" (včetně). Soubory AutoComp001 až AutoCompXXX by obsahovaly vždy odpovídající texty "[cosi] Parent=FormAutorun Caption=Nějaké tlačítko (normálně rozřádkovaný a správně formátovaný) a soubory AutoKonec001 až AutoKonecXXX by obsahovaly odpovídající texty jako třeba "XAOLBtn_4.OnClick=AutLoad dalsi_stranka.aut". Sestavovací baťák by pak Autorun složil z: AutoZac, za to by přidal všechny AutoComp***, pak by se doplnil text "[Actions]" (třeba příkazem echo "[Actions]" > > Autorun) a na konec by přidal všechny AutoKonec***. Myslím, že se dá udělat cyklus přes všechny názvy "necoXXX", takže by to jít mohlo.
doplněno 25.12.12 18:40:Nějak kousek vypadl: "[cosi] Parent=FormAutorun Caption=Nějaké tlačítko ..." (normálně rozřádkovaný a správně formátovaný)
doplněno 25.12.12 18:44:A ještě: za "třeba příkazem echo " má následovat [Actions] a znak odřádkování, možná to je zpětné lomítko a "n" ("n" je bez uvozovek). A pak ty dva znaky > jsou hned po sobě, bez mezery.
Upřesni dotaz. Co myslíš tím "řádek" a "sloupec"? A co používáš za OS?
V Linuxu a pro textové soubory např. příkazy "head" (část souboru od začátku), "tail" (část souboru od konce), pomocí "echo" lze uložit nějaký text do souboru, příkaz "cat" spojuje soubory, ... Všechno lze samozřejmě normálně použít ve skriptu.
Skript a sed (např. z gnuwin32) s vhodně použitými regulárními výrazy to určitě zvládne. Konce řádků zachováte přepnutím do binárního módu. To možná zároveň spraví i kódování.
Další možností by bylo to udělat v něčem, co se spustí ve windows scripting hostu, tedy VBscript, Jscript, možná perl.
(Ještě bych mohl zmínit, že např. diff umí výstup uložit do souboru takovým způsobem, že sám vytvoří "záplatu"/patch, který při použití na původní soubor zapíše rozdíly, takže z toho vznikne soubor nový. Ale nevím, nakolik je tohle pro vás vhodné - jestli se vám náhodou při používání nemění proměnné atd.)
Jinak by tedy mělo stačit: Zkontrolovat, jestli přidávaný update už není nainstalovaný. Matchnout část textu od hledaného nadpisu (sekce) k další sekci nebo ke konci souboru, nahradit touto matchnutou částí + na její konec doplnit nové řádky.
Změna už existujících hodnot by byla jednoduchým nahrazením, vyhledat název a rovnítko, shoda do konce řádku, nahradit novým obsahem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.