Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC nenaběhne

Od: jansv* odpovědí: 2 změna:

Po zapnutí se rozběhnou větráky na zdroji a procesoru asi na 5 sekund a zase se vypnou. Po dalším stisku vypínače se to opakuje jen asi na 1 sekundu. Deska MSI K9NBPM2-FID, procesor AMD Athlon x2, nová instalace XP na nový disk (dělalo to občas i se starým diskem), nepomohla výměna zdroje. Závada se několikrát objevila cca před rokem, než jsem zjistil příčinu, tak se přestala objevovat. Asi před měsícem to začalo znovu. PC naběhlo po několikerém zapnutí, někdy za chodu přestal jít signál do monitoru. Monitor byl připojen na DVI na desce. Protože disk byl již zaplněný, vyměnil jsem ho za větší a provedl novou instalaci XP. Při instalaci při restartech počítačítač nenaběhl, musel jsem ho vypnout a znovu zapnout, ale instalace doběhla v pořádku. Při dalších problémech jsem zjistil, že nefunguje DVI z desky, po připojení monitoru na D-SUB na desce počítač do teď běžel. V současnosti to vypadá na problém buď s deskou nebo procesorem. Podle mne spíš s deskou, ale chci se poradit, než něco koupím.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nechej ze sestavy jen desku, zdroj, paměti a procesor a zkus to spustit. Vše ostatní odpoj. Pokud to nenaběhne, zkus prohodit nebo vyměnit paměti. Pak případně odzkoušej i procesor. Pak už ti zůstane jen základní deska. Výhodou by byla sestava, kde můžeš svoje paměti a CPU odzkoušet nebo si je z ní vypůjčit.

jansv*
hodnocení

To už jsem vyzkoušel a nic. Odzkoušet procesor nemám kde, přesto děkuji za odpověď. Zkusil jsem, jestli někdo nemá stejnou zkušenost, abych koupí nové desky nešlápl vedle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]