Nejste přihlášen/a.
Dobrý den dnes jsem přetaktoval prvně můj procesor amd athlon 5000+ 2.6 mhz Potřeboval bych zkušeného aby posoudil jestli jsem udělal vše jak se má .Takže měnil jsem v biosu core speed já měl 200mhz dal jsem 218mhz core voltage měl 1.344v ted mám 1.472v multipllier bylo auto (ale 13) ted jsem dal manuálně na 13 je to vše? viz foto.
To máš úplně zcela špatně. Takhle ten CPU akorát zničíš. Vrat napětí zpět na 1.344 V, sběrnici na 200 MHz a postupně zvedej násobič až na cca 15.5. Sleduj stabilitu a chování systému. Když to bude OK, můžeme pokračovat.
mam dojem ze z nasobicem mlet nahoru nemuze , nema BE . pouze se sbernici . posledni je 13, zakladni takt 200*13 2.6Ghz, ale s tym napetím mas pravdu. Ale to je porad malo musim vedet vic co v biosu meni ...
To je škoda, že to nenapsal. Kdyby měl BE mohl být frekvenčně někde úplně jinde. Ovšem za předpokladu, že má hodně dobrej chladič a pohraje si i s taktováním pamětí
Nicméně i tak, zvedat kvůli 200 MHz je naprosto zbytečné.
co jsi upravil? Sběrnici? Ten rozdil nepoznaš. Podle obrazku mas HT-link nastav. na 423Mhz nastav ho v BIOSu na 844Mhz (4*211Mhz sbernice) nemel by prejet 1100Mhz pokud zbyhaš sběrnici zbyhaš i HT, potom nastav u PCIE clock na pevno 101Mhz, melo by tam byt AUTO pokud jsi s ti nemlel. A naposled RAM sniž delicku ram klidne na co nejmensi , casovani nech AUTO.
Ted te ceka testovani CPU , pokud ti nevyhodi chyba -BSOD apod. pokracuj staci uz ale jen zbyhat sbernici,ale hlidej teploty, CPU ti neznici frekvence ale Voltiky, ty zbyhej jen pokud je teplota v norme ale PC vyhodi chybu. Az dosahnes posledni stabilní frekvence Cpu. musiš natavit RAM-ky zpet podle deličky na nejbližší vyrobní frekvenci ...není to na chvilu hodně štěstí
Tak v biosu nemuzu najit ht link jsem laik kde to mam prosim najit? A pomom myslis PCIE CLOCK ja jsem nasel v biose jen PCI latency timer clk mam na 64 a u ramek nevim co je delicka nevim co myslis.
neo prosimtě dal by jsi mi na tebe icq, skype, nebo aspon mail nechce se mi tu zakladat nove tema nebo to tu zacit rozepisovat a davat sem treba obrazky z biosu take bych potreboval pomoci. Dík
čau všem také bych potřeboval pomoci s taktováním akorát bych raději třeba na icq pomohl by mi někdo. Pokud možno někdo zkušený neo, spider tomu určitě rozumi ale i ostatni. Poporisím o vase icq a přidám s ivas nebo jestli chcete skype to je jedno jde mi jen o to ze mám slusny cpu na oc, desku taktez dobrou na oc, a celkem slusny chladic a nejde mi dal. porsím ozvěte se.
597-053-624
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.