Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Infikované soubory?

Od: zajda888® odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

program Malwarebytes Anti Malware mi diagnostikoval 4 infikované soubory,které se nacházejí na části disku,která je určena pouze pro data.

Mohl by mi někdo poradit,zda jde skutečně o infekci?

doplněno 20.02.11 12:54:

No moc to vidět není.

E:System volume informationestorea hromada čísel a písmen ve složené závorce a přípona .exe

Infikované soubory?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re*
hodnocení

2x

Vypadá to na infekci trojana. Jestli chceš mít jistotu tak dej otázku sem viry.cz/...

hodnocení

2x

Obsah této složky je běžně nedostupný. Je určena pro nástroj Obnovení systému. Pokud ho tedy nebudeš obnovovat, PC se ti z něj nezaviruje. Jestliže chceš infekci odstranit, tak pomocí níže uvedeného postupu do ní získáš přístup:

support.microsoft.com/...

hodnocení

Děkuji mnohokrát za rady,

takže jestli tomu rozumím: je to trojan,ale dokud neobnovím systém,nic se nestane.V každém případě ale musí pryč.Takhle je to myšleno?

doplněno 20.02.11 13:36:

A nabídka antimalwaru "Odstranit" problém neřeší?

Ano, takhle je to myšleno. Antimalware ji z uvedené složky neodstraní.

bena*
hodnocení

0x

No já byhc to udělal jednoduše - smazal obsah složky System Volume Information. Přejděte do Ovládacího panelu Systém. V okně Vlastnosti systému byhc kliknul na záložku Obnovení systému a tam bych kliknul na Vypnout nástroj obnovení systému na všech jednotkách a klknul na Použít. Pak restartovat počítač a stejným způsobem zapnou obnovení systému.

Infikované soubory? #2
hodnocení

Děkuji všem za rady,problém vyřešen,použit návod od spider,teď jdu zas vše vrátit zpět.

doplněno 20.02.11 13:51:

Tak ještě problém,přístup do složky zamítnut.

doplněno 20.02.11 13:52:

Složka je prázdná

Pouhým vypnutím nástroje pro obnovení systému se přístup do složky nezíská. Složka bude i nadále nedostupná.

hodnocení

Nechal jsem ještě jednou proskenovat a uvedené trojany jsou pryč.

Díky moc všem za čas a rady.

bena*

Ano Spidere, to máte naprostou pravdu, ale asi jsem to špatně napsal nebo jste to Vy špatně pochopil. Tímto aktem, co jsem psal výše dojde ke smazání všech dobu obnovení, které se nacházejí ve složce Systém Volume Information. Je to nejjistější a zároveň nejjednodušší forma, jak infikovaný soubor odstranit.

Ano, s tímto můžu souhlasit. Poté bych asi doporučil si alespoň jeden bod obnovení vytvořit. Aby se bylo v budoucnu k čemu vracet. Já tuto funkci ještě nikdy nepoužil, ale některé problémy se bodem obnovení řešit dají.

support.microsoft.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]