Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stahování RealDownloaderem

Od: magdon® odpovědí: 18 změna:

Ke stahování videoklipů používám program "RealDownloader". Stáhne téměř cokoliv, ale občas se setkám s tím, že po stažení je klip (většinou MP4) bez zvuku. Je to kódováním klipu, nedostatkem programu, nebo je to nějaký způsob ochrany klipu před stahováním?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomasek*
hodnocení

0x

Přiznám se, že s tímto programem zkušenost nemám. Zkuste nějaký jiný (např. FreeRapid downloader) a uvidíte...Jestli to bude dělat to samé, je problém s největší pravděpodobnostní ve videích. Jestli to bude OK, je to tím Vaším downloaderem. Nebo jestli Vám nechybí nějaký kodek...

praivo*
hodnocení

0x

Čím jsi to zkoušel přehrát?

doplněno 07.01.14 19:14:

Zkus VLC Media Player.

hodnocení

Pro přehrání MP4 jsem zkoušel "Windows Media Player", "Prism Video File Converter" a "E.M. Total Video Player".

Pokoušel jsem se to i překonvertovat programy "Total Video Converter", "Format Factory", "Prism Video File Converter", "WinMPG Video Convert", případně pro získání samotného zvuku "MP4 to MP3 Converter 3".

Tentýž problém mám i s některými soubory .FLV. Na ty jsem zkoušel "Flv to avi".

doplněno 07.01.14 09:05:

Ty konvertovací programy to převedou buď taky bez zvuku, nebo se vůbec nechytají.

tomasek*

Dokud nezkusíte jiný program na stahování, tak nezjistíte, jestli je problém v tom Vašem downloaderu nebo ne...

Zkuste ten FreeRapid downloader a dejte vědět.

hodnocení

FreeRapid downloader už jsem kdysi zkoušel, ale při pokusu o vložení jakéhokoliv odkazu opakovaně zobrazuje následující hlášku. Kde je chyba?

Stahování RealDownloaderem
tomasek*

Jste si jistý, že je ten odkaz správně? Tuhle stránku FreeRapid downloader podporovat nebude. To je prostě nějaké fórum a ne "klasická" stránka s videem...

hodnocení

No dejme tomu, asi jsem nevybral správně, takže jiný pokus:

jango.com/...

Video z tohodle odkazu mi Real Downloader stáhne bez problému (ovšem bez zvuku). Při pokusu o vložení do FreeRapidu se opět objeví ono okno výše.

tomasek*

To se celkem divím, že Vám to ten Real Downloader stáhne - na té stránce sice video je, ale ve formě vloženého videa z youtube. Když si kliknu na otevření v youtube a zkopíruju odkaz do FreeRapid downloaderu, tak se mi video stáhne i se zvukem.

hodnocení

No vida, tak takhle to funguje. Stáhlo se to, jen netuším kam... :D Jdu hledat...

doplněno 07.01.14 20:07:

Jo, tak jsem to našel, jenže... Je to sice komplet, ale má to příponu .webm. Jediný konvertor (z těch, které mám), který s tím dokáže vůbec něco udělat je WAV MP3 Converter, jenže ten mi z toho udělá WAv soubor pro změnu bez obrázku.

doplněno 07.01.14 20:15:

Tak už se mi to povedlo komplet zkonvertovat do .AVI *palec* programem "Prism Video File Converter" Je to sice trochu krkolomný postup, ale aspoň že to jde takhle. Takže dík za rady.

praivo*
07.01.14 20:10
hodnocení

Dík za typ, ale mně nešlo o přhrání v PC s nainstalovaným určitým přehrávačem, ale o možnost stažený soubor přehrát kdekoliv jinde.

tomasek*

A čím se Vám to tedy nakonec povedlo stáhnout? U toho FreeRapid downloaderu se totiž dá nastavit, jaký formát to stažené video má mít - např. běžnější mp4 nebo flv... To vám přehraje většina dnešních programů a nemusíte to dělat tak krkolomě (skrze konverzi)...

hodnocení

Nakonec tim "FreeRapid downloaderem", akorát teda jsem musel přímo z YouTube (v tom je "RealDownloader" lepší, ten dokázal stáhnout i to video ze stránek Jeep klubu). Už jsem se taky dočetl, že se dá někde nastavit výsledný formát, ale zatím jsem to nezkoušel. Potřboval bych AVI, nebo MPG. Ale s tím už si poradím. Dík.

doplněno 07.01.14 22:37:

Kde se dá v "FreeRapid downloaderu" nastavit ten výstupní formát? Nemůžu to najít, ani v nápovědě jsem to nenašel.

tomasek*

Ten RealDownloader asi dokáže na stránce najít odkaz na youtube, což ten FreeRapid downloader bohužel neumí.

AVI ani MPG jako výstupní formát zvolit nejde.

Změna formátu je možná takto:

Nastavení --- Možnosti --- Pluginy --- najít "youtube.com", kliknout --- vpravo kliknout na "Možnosti" --- v poli "Prefered container" zvolit výstupní typ souboru

hodnocení

Dík. Flv taky dobrý.

doplněno 08.01.14 09:17:

Tak jsem se unáhlil, není to až tak úplně dobré. Polovina stažených souborů má před názvem otazníky a PC hlásí, že neexistují. Nejdou ani kopírovat.

Ještě k tomu RealDownloaderu - v něm se sice nedá nastavit vůbec nic, ale stáhne téměř cokoliv téměř odkudkoliv (občas bohužel bez toho zvuku). Je až neskutečně jednoduchý na ovládání, ale dělá problémy pod Mozilou.

tomasek*

OK, prosím :).

tomasek*

Jo a na to stahování z YouTube existuje víc programů - např. YouTube Downloader nebo YTD. U obou jde nastavit, aby výstupem byl AVI soubor. Ten program YTD umí stahovat i z jiných stránek než z YouTube...

tomasek*

Tak mi to nedalo a ten RealDownloader jsem zkusil. Na jedné stránce, odkud jsem chtěl video stáhnout, vůbec nefungoval. Na YouTube v pohodě.

Jak píšeš o těch otaznících, tak to se mi nikdy nestalo. Nemáš špatně nastavené něco u části, kam se mají soubory stahovat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]