Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod z HI8

Od: toshibman* odpovědí: 12 změna:

dobrý den mám kazety HI8 z vysoce kvalitní video kamery SONY a chtěl bych je nějak převést do počítače prosím vás nevíte jak?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Já jsem to kdysi dělal přes TV kartu, dneska je nejlepší použít grabber.

aukro.cz/...

toshibman*
hodnocení

mohu se zeptat jak se to dělá přes tv kartu? mám TV kartu msi digi vox micro hd, nepotřebuji nějakou EXTRA kvalitu děkuji

doplněno 19.02.11 19:14:

a ještě chci napsat že používám program arcsoft total media

ladinpraha*

To už je tak dávno, že těch TV karet jsem vystřídal od té doby několik. Ale normálně jsem kameru připojil do TV karty jako video a při přehrávání pořizoval záznam do PC. Pokud tvoje TV karta umožní připojení kamery, tak by to mohlo jít.

toshibman*
hodnocení

ta karta má jen obyčejný vstup coaxial

czechcomputer.cz/...

ladinpraha*

Tak s touhle to nepůjde. Z kamery jde analogový signál, který právě analogová TV karta převáděla do digitální podoby.

Pro tebe bude lepší střihová karta, která ma vstupu S-Video. Tak bude zachována kvalita tvé nahrávky. V nouzi se dá použít i komponentní vstup, ale kvalita půjde dolů. A to by v případě videa z Hi8 bylo škoda. Střihové karty jsou třeba tady:

czechcomputer.cz/...

ladinpraha*

Pokud funguje S-Video. Já měl Sony Hi8 a propojení přes S-Video mi nikdy nefungovalo. Vždycky jsem musel připojovat přes Cinche.

A do čeho jsi to S-video napojoval? Já nikdy s S-videem a sony Hi8 problém neměl

ladinpraha*

Hlavně do té TV karty a protože to nefungovalo, tak vím, že jsem to zkoušel i u něčeho jiného, ale už je to dlouho, tak fakt nevím.

Ještě malý dotaz : Je ten Direct Draw 5.0, který karta potřebuje ke své funkci freeware?

Direct Draw je součástí instalace DirextX a ten je zdarma. Poslední verze je ke stažení tady:

edownload.cz/...

microsoft.com/...

toshibman*
hodnocení

tak vám všem moc děkuji za rady už jsem se rozhodl že si koupím toto alza.cz/... zítra pro něj pojedu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]