Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se opravit nabíječka na notebook?

Od: 1jara* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, nabíječka nefunguje a něco v ní tiká, cinká pravidelně jako by budík.

Poradí někdo zda má cenu to rozebírat a hledat vadnou součástku?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Opravit se dá všechno, vzhledem k tomum že se jedná o spínaný zdroj a uvnitř se nacházejí kondenzátory nabité na 320 V tak to neodborníkům vůbec nedoporučuji. Pokud v něm tiká, jedná se z velkou pravděpodobností o vadný kondenzátor v obvodu elektronické pojistky v ceně několika korun.

doplněno 19.02.11 11:45:

ladinpraha:

To, že krabičky zdrojů neobsahují žádný šroubek a jsou většinou lepené, neznamená, že jsou nerozebiratelné, nebo je to za účelem nerozebiratelnosti. Naopak jsou lepené tak, aby krabička šla bez poškození rozlepit a zase slepit. Zrovna včera jsem jeden opravoval, pro změnu vyschlý filtrační kondenzátor - oprava na 10minut a cena asi 10 korun. Elektrolytické kondenzátory jsou častá závada - uvnitř zdroje je hodně teplo a kondenzátory vysichají.

1jara*
hodnocení

Taky si myslím že to jde opravit ale sám se do toho pouštět nebudu. Ještě tak vyměnit nějaké drátky, odpory ale diody a různé stonožky ne.

ladinpraha*
hodnocení

1x

Opravit se dá úplně všechno, třeba i tak, že zůstane jenom krabička a všechno uvnitř vyměním. Pokud jsi odborník a rád si hraješ, tak s chutí do toho. Nakonec to stejně vyhodíš. Ty napaječe jsou dělané nerozebiratelné. Proč asi?

doplněno 19.02.11 11:45:

Na Aukru se dají koupit originální zdroje do 300,- Kč. Já si tam koupil druhý jenom proto, abych doma nemusel s NB přenášet i zdroj.

marenka*

*palec* Já bych se hlavně bála, abych si ve finále "neustřelila" celej notebook.

xxx*

Spíše by odešla baterie než celí notebook. Každopádně pokud se přeci jen rozhodnete neopravovat a pořídit jinou, tak můžete vybírat tu czechcomputer.cz/...

Já osobně mám tuhle a jsem velice spokojen, navíc jí používám pro víc zařízení. czechcomputer.cz/...

1jara*
hodnocení

Je to zdroj 19,5 V známý to již vykuchal zjistil že je vadný tranzistor, zítra jede koupit nový.

ladinpraha*

Přesně tak, to jsem zapomněl zmínit.

1jara*
hodnocení

Slyšel jsem že na tom aukru prodávají právě ty opravené zdroje. Tak že z aukra nebrat.

buss
hodnocení

0x

Předpokládám, že většina zdrojů (nabíječka je něco jiného) je nerozebiratelných, lepené. Ale obávám se že nikdo v servisu to nevezme. Tudíž použij sílu. Podívat se, dát si inzerát, či nový zdroj Ano amatér se klidně vadné podívá na střeva .. a co pak?

1jara*
hodnocení

Dívat se nebudu, páč stejně nemám součástku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]