Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nabíječka nefunguje a něco v ní tiká, cinká pravidelně jako by budík.
Poradí někdo zda má cenu to rozebírat a hledat vadnou součástku?
Opravit se dá všechno, vzhledem k tomum že se jedná o spínaný zdroj a uvnitř se nacházejí kondenzátory nabité na 320 V tak to neodborníkům vůbec nedoporučuji. Pokud v něm tiká, jedná se z velkou pravděpodobností o vadný kondenzátor v obvodu elektronické pojistky v ceně několika korun.
doplněno 19.02.11 11:45:ladinpraha:
To, že krabičky zdrojů neobsahují žádný šroubek a jsou většinou lepené, neznamená, že jsou nerozebiratelné, nebo je to za účelem nerozebiratelnosti. Naopak jsou lepené tak, aby krabička šla bez poškození rozlepit a zase slepit. Zrovna včera jsem jeden opravoval, pro změnu vyschlý filtrační kondenzátor - oprava na 10minut a cena asi 10 korun. Elektrolytické kondenzátory jsou častá závada - uvnitř zdroje je hodně teplo a kondenzátory vysichají.
Opravit se dá úplně všechno, třeba i tak, že zůstane jenom krabička a všechno uvnitř vyměním. Pokud jsi odborník a rád si hraješ, tak s chutí do toho. Nakonec to stejně vyhodíš. Ty napaječe jsou dělané nerozebiratelné. Proč asi?
doplněno 19.02.11 11:45:Na Aukru se dají koupit originální zdroje do 300,- Kč. Já si tam koupil druhý jenom proto, abych doma nemusel s NB přenášet i zdroj.
Spíše by odešla baterie než celí notebook. Každopádně pokud se přeci jen rozhodnete neopravovat a pořídit jinou, tak můžete vybírat tu czechcomputer.cz/...
Já osobně mám tuhle a jsem velice spokojen, navíc jí používám pro víc zařízení. czechcomputer.cz/...
Je to zdroj 19,5 V známý to již vykuchal zjistil že je vadný tranzistor, zítra jede koupit nový.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.