Nejste přihlášen/a.
dobry den vse fungovalo bez problemu napadlo me ze bych mel vycistit prach z pc bedny tak jsem ji rozebral vytahnul jsem vetrak s procesorem a vycistil a grafickou kartu taky tez s vetrakem tak jsem to slozil spet a od te doby kdyz zapnu pc tak monitor je porad vypli
Pokud PC po zapnutí jakoby normálně nabíhá, jen nezapne monitor, tak bych se určitě bych se věnoval grafické kartě. Vlastně ještě zkontrolujte raději napájení monitoru, připojení VGA kabelu a zda není monitor nedopatřením vypnutý někde tlačíkem. Pak ještě jednou rozebrat PCa zkontrolovat její zasunutí GK do slotu desky i když při špatně zasunuté kartě by mělo PC pípat. Pak případně si půjčit jinou, vyzkoušet funkčnost PC a případně vyzkoušet vaši kartu v jiném PC. Mimochodem syn měl 2x podobné problémy s GK (Gigabyte HD5670) v záruce a uznaná reklamace výměnou.
doplněno 18.02.11 15:36:Jen nepříjemné bylo, že pak pro otestování rozebíral zrovna moje PC.
monitor je zapnuty porad jen je ve spanku skousel jsem tu kartu vyjmout a vlozit zpet i ten vga kabel jsem skousel nekolikrat odpojit a zapojit a porad nic kdyz zapnu pc normalne nabehne ale vrci grafika
doplněno 18.02.11 15:44:a je mozne to nejak vyskouset pres notebuk
Zkuste monitor připojit k jinému PC. Popřípadě k zmíněnému notebooku pokud má výstup. Pokud monitor normálně naběhne viděl bych to na špatnou grafickou kartu. Ale takovouto diagnostiku bych asi přenechal servisu. Zkuste zda monitor naběhne na jiném PC a pokud ano nejlepší cestou bude servis.
NB mají taky vstupy pro externí monitor a tak by se dalo s jistotou ověřit, ze je monitor zcela O.K. Pravděpodobně bude GK po "konci životnosti", ale než začnete shánět novou, tak je dobré vyzkoušet, zda to není rozsáhlejší závada. Třeba je špatná i deska a to určíte jen tím, že na ní zkusíte zcela funkční komponenty a vylučovací metodou se dostanete k problému.
doplněno 18.02.11 15:58:...ano servis to taky umí, ale není to levné a v řípadě staršího stroje, který ještě vyhovuje, je lepší se servisu vyhnout a pořídit si za pár peněz jiný jetý PC.
skusil jsem napojit NB a monitor funguje a je mozny abych odpojil grafickou kartu a napojil monitor do zakladni desky?
Pokud je na desce itegrovaná GK, tak jo. Stačí se podívat na výstupy na zadní straně PC a tam by měl být konektor stejný jako na GK. Já integrovanou GK nidy nepoužíval a tak nevím, zda pojede hned po připojení, nebo zda se nebude muset restnout BIOS.
nevim jestli jsem to delal spravne ale vytahnul jsem GK napojil monitor do zakladni desky a po zapnuti porad nic pc nabehne ale monitor porad ve spanku
to nevim ja skusim uplne vse skontrolovat oznova
doplněno 18.02.11 17:41:takze porad stejny a vsimnul jsem si ze se nezapne ani klavesnice zapina se jen miska
Všechno znovu vyndej a pečlivě docvakej. Jen se zeptám- teplovodivou pastu jsem na procesor dal? Chladič dobře nacvaknutý?
NO TAK TO JE MOZNA PROBLEM PROTOZE JSEM TU PASTU SETREL Z CHLADICE JINAK OPRAVDU NEVIM ZAPNU PC NABEHNE A GK HUCI MISKA SE ZAPNE A KLAVESNICE NIC KDYZ ZMACKNU NUMLOCK NA KLAVESNICI TAK SE ROSVITI SVETILKO A PAK ZASEKNE KDYZ SKUSIM ZMACKNOUT TO ZNOVA TAK PORAD SVITI KDYZ SKOUSIM ZMACKNOUT CAPS LOCK TAK NIC PORAD UZ SVITI JEN TEN NUM LOCK
doplněno 19.02.11 11:41:tak nevim jestli to muze byt ten problem ale asi jo kdyz jsem vcera ten pc cistil tak jsem vytahnul i procesor jenze jak se stava pri neopatrnosti se neco pokazi a to se stalo jak jsem ted zjistlil kdyz jsem vcera ten procesor narval spet tak ty pacicky ktery jsou na druhy strane jsem skrivil takze ted nevim da se to jeste vyrovnat nebo uz musim koupit novy procesor
kdyz je problem v procesoru tak muzete mi poradit kde bych mohl sehnat levnej treba i bazar na netu mam tenhle
AMD Athlon X2 5200+ Dual-Core Processor - 2.70 GHz, 1MB L2 Cache, Socket AM2, 65W, 65 nm, 3 Year Warranty, Retail BoxedNo tak to už jsme doma, ono je umrtvené celé PC. Pustil jste se zcela nepřipraven do totální demontáže počítače. Pokud šlo pouze o vyčištění, tak stačí vše byfoukat stlačeným vzduchem. Po několikaletém používání je vhodné třeba ještě demontovat chladič a odstranit starou teplovodivou pastu a dát novou. Protože pasta po delší době degraduje, vyschne a procesor se přehřívá, ale procesor se zbytečně ze soketu nevyndavá.
Odpovídající procesor by dal sehnat asi tady:
Jinak pokud nejsou piny docela ulomené, tak by stálo za to je zkusit narovnat, ale chce to hodně trpělivosti a cit, protože jsou dost křehké.
to uz je asi pozde kdyz jsem to skousel vyrovnat tak jako byto bylo malo tak jsem je znicil a aukru moc neverim ja jen nevim jestli muzu dat socket am2+ nebo am3 do me zakladni deska kde mam am2 ja hry na pc nehraju takze mi staci nejaky slabsi ktery by fungoval treba neco jako je tohle alza.cz/...
doplněno 19.02.11 12:44:jenze ja tomu moc nerozumim takze nevim jestli by to vubec fungovalo
To jaký tam půjde procesor zjistíte podle základní desky. Opíšete si typ a na stránkách výrobce si najdete PODPOROVANÉ procesory. U toho co jste si našel by mohla (skoro jistě) nastat situace, že do desky půjde vložit, ale napájecí obvody desky nedají správné napětí a ten nepojede, nebo se rovnou spálí.
doplněno 19.02.11 12:58:K vedlejšímu vláknu: ...pokud máte olámané piny procesoru, tak neřešte zatím nic jiného, než procesor.
jen pro shrnutí... v 95% se jedná o poruchu grafiky, 4% porucha základní desky a 1% ostatní... www.hardcomp.cz
doplněno 19.02.11 14:07:Doporučuji jít systémově jednu věc po druhé! Vyměnit grafiku ( nejlépe nějakou starší třeba od známého), pokud to tím nebude, tak další a další... nebo zajít do nějakého servisu...
asi uz vam musim lest na nervy ale mese to nedari zjistit tuhle desku mam
ASUSTEK COMPUTER M2A-VM/HDMI AM2 AMD690G MATX VGA+SND+GLN+U2 FSB2000 SATA2
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.