Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neviditelná mechanika

Od: franz* odpovědí: 4 změna:

zdarec ve spolek,

prosim o radu, delam si update svyho compu takze, new deska MSI, new disk, mechanika LG..., disk je sata II, mechanika ATA problem je v tom ze v biosu v zakladu se zobrazuje jen ten disk (master) a mechanika ne, když dám nastavení botování tak tam se v nabídce zobrazí, ale to je všechno. Nejsem žádnej expert a desku se sata mám prvně, tak jestli sem někde třeba něco neopoměl*tuc*?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
V biosu musí být povolené oba řadiče, jak SATA, tak i ATA. Projdi si nastavení BIOSu. Blíže by o tom mělo být napsáno v manuálu k základní desce.

franz*
doplnit odpověď
hodnocení

přísahám že v manuálu je pouze popis konektorů a tot vše. nemohl bys mě trochu navést? já už sem nějakej vykoukanej a nic tam nevidím
Hele, bios má každý trošku jiný takže to bude problém. Nicméně zkusím do nějakého BIOSu vlézt a podívat se ti, kde by to přibližně mohlo být.
Zkus si kdyžtak stáhnout třebas tento manuál. Je to sic k jiné deste, ale pomoct by ti to mohlo:
file.abit.com.tw/...
Tak tu mám samé blbuvzdorné PC, které se takhle nenastavují. Doporučuji ti ještě překontrolovat správné zapojení napájecího konektoru, datového konektoru a správné nastavení Master/Slave na mechanice. V tom BIOSu hledej něco jako Mode: SATA+ATA.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]