Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastartování Wifi

Od: klesti odpovědí: 7 změna:

když sem nastavoval wifi router hujavejj od o2 tak v poslední kolonce bylo Authentication Type- tak jsem dal Oupen system

pak tam bylo ještě VPA- PSK ale to když sem dal tak to sem musel zadat kód může to být tedy na ten open system není žadná hrozba díky za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co se týká zabezpečení, tak tam určitě dej kodování WPA2. Je daleko bezpečnější a hůře prolomitelné než staré VPA. A heslo alespoň 8 znaků.

klesti
hodnocení

A když to bude open system tak je to otevřené? Bydlíme totiž na samotě kolem nás neni dům 1 km takže v čem spočívá nějaká hrozba? díky za odpověď

xxx*

Myslím, že v tvém případě žádná hrozba není. Leda srnky by si museli pořídit notebooky. :) Nevím sice přesně typ tvého routeru, ale zcela jistě nebude mít větší dosah jak 100m.

Když sem dáš obrázek kde se ta volba nastavuje, budeme moudřejší.

klesti
17.02.11 12:32
hodnocení

klesti
hodnocení

tak a u toho autenti sem dal open system protože když tam dám VPA PSK tak tam dám svoje heslo ale to mě pak nechce pustit dál v počítači . jinak by mě to nevadilo jen mě zajímá hrozba tohoto že je to otevřené?, jsem laik vím o tom prd *nevi*nebudu platit víc za internet?*mala*

Když máš nastaveno Open, znamená to, že tvoje WiFi není nijak zabezpečena a může se k ní připojit kdokoliv, kdo ji bude mít v rozsahu. Když zadáš zabezpečení WPA2, budeš dotazován na heslo. Stejné heslo pak musíš zadat i při připojení tvého PC k tvé bezdrátové síti. Toto se zadává pouze jednou.
Zabezpečená síť se ti zobrazí při hledání s takovým malým zámečkem:
extrawindows.cnews.cz/...
V dalším kroku jsi průvodcem vyzván k zadání hesla. Po jeho správném zadání se připojíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]