Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaseklý notebook

Od: vrata® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den.Dceři se zasekl notebook.Na kliknutí reaguje hrozně pomalu(třeba 20 min.)Může mi někdo poradit v čem by mohl být problém?Díky.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal958*
hodnocení

0x

třeba je zavirovaný, stahnul bych si nějaký program a projel bych to antivirem.

xxx*

Při rychlosti reakce na klik je operace antivir na 14 dní :D Vypnou dlouhým podržením ON/OFF tlačítka a znovu zapnout pokud nepomůže zkusit opravit z Win DVD nebo reinstalovat Windows

domnik*
hodnocení

0x

Co instalovala naposled?..Mohlo se stát něco s diskem..Jak říká kolega v první řadě antivir na druhý pokus bych spustil úplnou kontrolu disku a uvidíte.

Ještě se mrkněte do správce úloh.Uděláte to tak že zmáčknete dohromady ctrl+alt+delete a vyberete správce úloh (windows 7,Vista) v Xp pokuď si pamatuju tak stačí tato kombinace a tabulka vyjede sama..A tam se podívejte na tolik je vytížené CPU a RAM , může si zvás nějaká aplikace dělat blázny a plnit pamět apod..

xxx*

Samozřejmě máte pravdu, ale paní píše, že notebook reaguje na klik až třeba po 20 minutách. Takováto operace tedy může trvat i hodiny. Doporučuji tvrdý restart

domnik*

Pravda , tak pokuď máte Win DVD němel by to být problém..Ještě mne napadla možnost nouzového režimu a spustit antivir a kontrolu disku právě z něho..Po zapnutí notebooku mačkejte F8 , tím se dostanete do nabídky kde bude možnost zvolit nouzový režim

hodnocení

Ta kontrolka funkce pevného disku jenom lehce bliká.Nemůže být špatný pevný disk?

domnik*

Ovšem je to možné..Jaký operační systém má dcera nainstalovaný?...S podobným problémem jsem se setkal nedavno a skutečně pomohla kontrolo disku včetně kontroly vadných sektorů..Máte instalační DVD s operačním systémem?

xxx*

A podařil se vám restart?

bena*
hodnocení

0x

Nastartujte do do Stavu nouze se sítí (F8 hned po zapnutí notebooku) a tam, pokud to půjde spusťte Obnovení systému a dejte to do data, kdy to nedělalo.

Ale nejlepší by bylo si připravit CD/DVD s operačním systémem (asi Windows), vložit do mechaniky a nabootovat z něj (nastartovat) stisknutím libovolné klávesy. Pak až budete vybírat, kam nainstalovat systém, tak smažte všechny stávající oddíly (TÍM SE SMAŽOU I VŠECHNA DATA V NOTEBOOKU) a vytvořte 2 nové - C: o velikosti 20-30 GB a D: Do C: se nainstaluje systém a můžete na něj i instalovat programy a na D: ukládejte dokumenty (písničky, filmy, fotografie, ...) a též doporučuji tam instalovat i programy (budou o něco málo rychlejší).

Až systém nainstalujete, tak jako první, pokud bude třeba, nainstalujte ovladače (například k webkameře, tiskrně, obrazu, zvuku, ...). Poté nainstalujte všechny vydané aktualizace pro operační systém Windows pomocí služby Windows Update (Start→Programy→Windows Update). Důležité jsou zejména aktualizace Service Pack a aktualizace zabezpečení. Až nějaké aktualizace nainstalujete, tak počíatč restartujte a znovu zkontrolujte, zda-li nejsou k dispozici ještě nějaké aktualizace (zase pomocí Windows Update). Až aktualizace nainstalujete, tak nezapomeňte počítač řádně zabezpečit kvalitním a pravidelně aktualizovaným antivirovým (avast!, nebo Microsoft Security Essentials, nebo NOD32, nebo jiným) a antispyware programem (Spybot Search&Destroy, nebo Spyware Terminator, nebo Windows Defender, nebo jiným). Nezapomeňte též na firewall. Pokud se připojujete přes router nebo modem, tak zřejmě máte zapnutý firewall od routeru nebo modemu. Pokud ne, nebo si nejste jistý/á, tak si musíte nainstalovat firewall programový. Já mohu doporučit například Kerio Personal Firewall (dnes již Sunbelt P.F.), nebo ZoneAlarm, nebo Comodo Firewall, nebo jiný.

Jak nastavit Kerio Personal Firewall najdete zde → emag.cz/...

O Spyware Terminatoru se dočtete více zde (je to i takový návod k použití) → zive.cz/...

Nebo pokud zvolíte Spybot Search&Destroy, tak o něm je napsaný hezký článek zde → zive.cz/...

hodnocení

Všechno jsem vyzkoušel.Během instalace z CD ,která probíhala z počátku normálně ,ztmavla obrazovka a už to tak zůstalo i při opětovném zapnutí.Všem děkuji za odpovědi ajestli mi ještě někdo poradí co dál.

xxx*

A jakým způsobem jste PC vypínal a zapínal? Pouhým zavřením monitoru PC nevypnete. Je potřeba dlouze podržet tlačítko zapnutí. Při startu PC se nic neděje a obrazovka zůstane černá? Nebo zčerná až při nabíhání Windows?

hodnocení

Vypínal jsem ho tlačítkem.Při zapnutí se na chvilku objeví název ACER a pak už to zůstane tmavé.

xxx*

Takže se neobjeví ani tato stránka?

doplněno 17.02.11 15:32:

Pokud ne tak již jedině servis. Dále s tím doma asi nic neprovedete. Pokud máte stále vložené instalační CD/DVD zkuste jej vyjmout a znovu spustit. Nejsem sice žádný IT ale pokud se zobrazí jen logo ACER, tak bych to typoval na problém se základní deskou.

Zaseklý notebook

hodnocení

Po tom logu už se neobjeví nic.Tak že díky a vypadá to na ten servis.

xxx*

No počkejte toto co jsem zaslal se ještě objeví?

doplněno 17.02.11 15:46:

Pokud ano při startu zmáčkněte tlačítko DEL/DELETE a zkontrolujte zda jsou vidět HDD.

doplněno 17.02.11 15:49:

Pokud disky neuvidíte došlo k nějaké havárii na disku. A PC si ho nenačte. Pokud se disky zobrazí pravděpodobně se něco pokazilo při instalaci nebo při formátování disků. Zkusil bych změnit BOOT na CD/DVD a znova naformátovat a nainstalovat což už jste dle všeho jednou absolvoval. Pokud nezabere tak bych disk vyjmul a naformátoval na jiném PC. Pak už jen připojit zpět a nainstalovat OS.

zajixxx*
hodnocení

0x

2 antiviry? také to dělá tento problém...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]