Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám notebook FUJITSU SIEMENS AMILO grafická karta je NVIDIA GEFORCE 8600 mám na ní vypálený čip oprava mě zdělili že bude dosti drahá skoro 6000kč opravit starou kartu ,nová karta 10000kč ,poraďte mi prosím co mám dělat je to integrovaná graf.karta napevno na zákl.desce a prý není jiná možnost než buď opravit nebo koupit novou notebook je po záruce 2 roky starý tak stojím před rozhodnutím koupit nový notebook a jaký když občas na něm hraji i hry a nebo dala by se sehnat levnější graf.karta?
děkuji za odpověď a radu Lenka
No, ono oprava je hezká, ale už to není úplně vončo. Pokud chcete ten notebook mít ještě další 2-3 roky, tak oprava. Jinak kupte asi nový.
A pokud máte na starém štítek s Product keyem, tak kupte nový notebook bez operačního systému a na ten nový si nainstalujte ten stejný oprační systém (většinou Windows) jako jste měla na starém. Ušetříte tím několk destítek stovek Korun.
Takový WIndows 7 stojí kolem 2 000 - 6 000,- (záleží na edici), Windows Vista je zhruba o 1 000,- levnější. Windows XP už nový neseženete, ale ze zásob se prodává kolem 1 500 - 1 700,- (záleží na edici)
Díky za radu myslím si taky že by bylo nejlepší koupit nový a s tím OS mám ze starého pc windows xp a na notebooku mám windows vista,nemáte zkušenosti s windows 7 kde je teď na všech nových notebookách?Jakou značku bych si tak měla koupit nemáte s nějakou zkušenosti?
díky
No na počítači nechte XP, ale na starém notebooku máte Vistu. Tu Vistu nainstalujete na ten nový notebook (klíč by jste měla mít nalepený vespod na notebooku) a instalační DVD by jste měla mít u sebe,. případně si ho můžete stáhnout z internetu. Hlavně jde ale o ten klíč product key.
Windows 7 je založen na Vistách. Já tam nějaký velký rozdíl nevidím, Windows 7 je trošku bohatší a více stabilnější. Ale Visty jsou jinak také dobré.
doplněno 16.02.11 14:15:Jakou značku notebooku? Já mám rád Toshiby, ale nejsou špatní ACER, DELL či HP. Hlavně nekupujte notebook někde v super nebo hypermarketu (tesco, atp.). Pokud budete kupovat přes internet, nakupujte u "osvěčených" prodejců, sám mám vynikající zkušenosti s ALZA.cz a CZC.cz
Ono, kdyby jste totiž kupovala nový notebook s operačním systémem, tak bude alespoň o 1 000,- dražší. Většinou k notebookům dávají Windows 7, vzácně Visty a XP skoro vůbec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.