Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem potřeboval bych poradit jak zapojit aktivní subwoofer k Notebooku
mám tohle na obrázku a aby fungoval potřebuju to píchnout do elektriky nebo ne? vim je tam mp3 jack to píchnu i do noťase ale nic víc nepotřebuju?
Aha - já myslel, že tím, že je "aktivní", víš co s tím dál...
OK... Napájení zapojíš na svorky GND (nulu) a + 12 V (12-14 V=); na REM pak kapacitor (není úplně nutný, ale bez něj nebude zesilovač stíhat ´špičky´) - tady je rámcové schema - timespeedcar.tym.cz/... ...
Zdroj musíš mít dostatečně dimenzovaný (na 400 W při 12 V cca 45 A - a to už je skoro malá svářečka! ), samozřejmě usměrněný a dobrým filtrem (jinak uslyšíš brumy 50 Hz)... Pokud je to subwoofer do auta, mohl by mít filtry napájení už uvnitř - ale počítat s tím nemůžeš, vyzkoušej to...
Bacha - méně dimenzovaný zdroj - bez ochrany proti přetížení, zapojení na tohle - uvaří...
dík no ale jelikož jsem úplnej lajk tak z toho jsem zmatenej tam kde jsem to koupil psali že to jde i k pc nejvíc jasnej mi není ten zdroj jak to mám v pokoji do něčeho zapojit
Do ničeho "v pokoji" to nezapojuj - hlavně ne do zásuvky!
Potřebuješ aspoň 12V= zdroj, můžeš zkusit třeba zdroj PC - raději nějaký výkonnější (ale pozor 400W ti nedá jeden konektor, trvale ne - upekl bys ´dráty´) - zapojit samostatně (mimo PC)... Jde to i k PC - ale napájení potřebuješ externí... Sám o sobě je ten subwoofer k ničemu...
Pokud jsi "úplnej lajk", zkus se domluvit s nějakým kamarádem (učitelem, rodičem), který ti předvede základy - ideální by třeba bylo, kdyby ses domluvil s učitelem fyziky a subwoofer si od nej nechal - vrámci výuky, předvést v chodu - pokud tedy zrovna berete elektriku...
vypadá to na aktivní SW univerzální,jak do auta tak na něco jiného.
takže potřebuješ trafo 230V bez koncovky, rozholit dráty, + dát na svorku plus a - na svorku - (GND) svorku REM + propojit s +. bacha na polarizaci, jestli nemá SW pojistku, tak ho odpálíš. zvuk připojíš z NTB kabelem jack 3,5mm. na 2xcinch do SW. nebo2xjack. do zdířky mp3. na SW potom nastavit frekvence spodní propusti a hlasitost. ta fotka je špatně čitelná, u toho nápisu DC12V je vstup pro napájení? pokud ano, tak napájení z trafa píchni do toho a nemusíš řešit napájení přes svorkovnici.
Když vidím velikost zesilovače tak 400w je výmysl soudruhů z číny.používám v autě zesilovač 1x100w a má zepředu velikej chladič.
Zdroj z počítače by ho měl v pohodě utáhnout.zapojíte černej na svorku gnd(-) a žlutej na svorku + a rem.
dá sse to přepnout na 40w a 200w tak to by pc mohl utáhnout ne? jinak dereku jak jste to myslel s těmi kabel dostal jsem k tomu žlutý a červený bez koncovek prostě jen kabel kam s nimy?
myslel jsem kabel z počítačového zdroje.tam je na žlutým a černým 12v.záleží jestli máte nějakej zdroj ze starého pc po ruce.
doplněno 25.12.12 10:47:a audio signál z počítače přivedeš na vstup MP3 nebo na konektory Lch a Rch.
Tak se jedině poptat po kamarádech jestli nemá někdo doma vyhozené staré pc a vyndat z něj zdroj.A ještě mě napadlo jaký máte výstup na noteboku.není tam pouze sluchátkový,který vypíná po zastrčení konektoru vnitřní reproduktory?v tom případě vám samostatnej subík moc nepomůže.ten zvládá pouze nízké kmitočty.
Tak to přepni na 40 W a napájej to z autobaterie
S tvými vědomostmi (soudím podle tvých příspěvků) to radši dej na tu autobaterii. O tu úpravu se ani nepokoušej, jistá část toho zdroje (vstupní kondenzátory) je za určitých podmínek schopna zabít!
dobrá starý počítač jsem sehnal takže zdroj nějak vyndám a jak mám zapojit ten žlutej na rem a 12v zároveň?
hele mám ten zdroj mám tu černý a žlutý snad to jsou oni ale je jich tu milion dtačí když připojim jenom jeden drátek?
VGA je obrazový výstup.ne audio.možná že jde vypínání reproduktorů nastavit v noteboku.přesně nevím.
a u 12v je napsáno + a mám tam zapojit mínusovej?
jinak z destičky vedou z +12v vede červenej i žlutej je jedno jakej tam zapojim?
Nemáš náhodou nějakého kamaráda,který aspoň trošku rozumí elektronice?A jak psali ostatní nešahej dovnitř zdroje, na kondezátorech je asi 320 V.Nebo tenhle subík prodej a pořiď si normální domu napájenej ze sítě a ne kterej je dělanej do auta.Jinak už líp poradit nedokážu.
dík ale už to mám zapojený zdroj tam mám mím poslední problémem je jak dostat do tý koncovky dva reproduktory do toho high output nevim co to je za koncovku
Podobná se používá na propojení desek plošných spojů v elektronice,takže zkusit nějakej vrak rádia,videa nebo třeba DVD přehrávač.
doplněno 26.12.12 12:36:Máš k tomu návod?není to jenom výstup na další zesilovač?
doplněno 26.12.12 12:52:Tenhle výstup není na reproduktory ale na další zesilovač.
podle toho plánku tam reproduktory zapojit můžeš.je to výstup na výškové reproduktory.vyzkoušej a uvidíš.
někde splašíš konektor a potom zapojíš na reproduktory ty dva dráty vedle sebe.(+ -)
doplněno 26.12.12 21:15: je to krásně nakreslený na tom plánku
Vyfoť zapojení toho zdroje a ukaž nám to.
Tohle je tzv. aktivní SW - SW kombinovaný se zesilovačem - takže jiný reproduktor k tomu nejspíš normálně připojit nepůjde. Možná by šlo ho napojit někde uvnitř (na samotné desce zesilovače, ještě před SW), ale to ty ani nezkoušej.
U těch 8 W předpokládám reproduktory s impedancí 8 Ω, u 4 Ω by to byly jen 4 W (a kolik u 2 a 1 Ω, to si spočítej).
doplněno 26.12.12 13:53:Myslel jsem maximální výkon, který lze bezpečně přenášet skrz ten konektor. A 1 A přes 4 Ω = 4 W, ne?
U reproduktorů s impedancí 4ohmy - 4W? pokud se takové repro zapojí na zesík co je na 8ohm a má 8W tak na 4ohm bude dávat 16W a pokud na to není stavěn tak to nevydrží.
Co s takovým subwooferem na noťasu, když nemáš patřičné repro, které budou opravdu hrát? Ten subwoofer ti bude jenom dunět nic víc :D
Aktivní SW má vlastní zesilovač,tedy musí mít i zdroj.Buď síťový,nebo nějaký bastl z baterky z auta.Pokud má ntb výstup pro externí zvuk,tak se propojí se vstupem do SW ,kabel a konektory dle podmínek.
JABRAKA
Může být, ovšem jen pokud příkon zesilovače nepřesáhne 60W, o čemž silně pochybuji.
doplněno 22.03.13 17:14: SW s 1 kW RMS se snad ani nedělá... Ukaž, co máš za stroj
Chtěl jsem po tobě, abys mi napsal, jaký máš zesilovač, resp. jeho výkon. Bez toho ti zdroj neporadím.
doplněno 24.03.13 13:04:
Tak aspoň vyfoť štítek a dej sem fotku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.