Nejste přihlášen/a.
Ahoj, ráno koukam na filmy a šlapou v pohodě. Odpoledne se mi začli sekat cca každých 5s se na 1s kousne. Začli se mi sekat i hry stejným způsobem. Nejdřív sem zkoušel reset to nepomohlo. Na videa jsem zkoušel plno kodeků - nepomohlo. ve správci souborů mi nic nezatěžuje ani procesor ani RAM. Nic jsem ani nestahoval ten den. mam AVG7. počítač 4GB RAM, 3GHz x2, na disku 400GB volno, System mam instalovany 2 mesice a mam tam asi 10 programu a 3 hry.
AVG 7 - to je už docela historická verze, ne?
Já bych zkusil počítač pročistit programem CCleaner - jak disk, tak i registr.
V čem videa přehráváte? Kolik balíků kodeků máte aktuálně nainstalováno? Na jendom počítači mějte vždy nainstalovaný jen jeden balík kodeků. Doporučuji K-Lite, nebo CCCP.
Nestahují se během přehrávání videa nějaké aktualizace (pro AVG, nebo pro Windows, Office, ...)?
AVG9 spletl jsem se. zkusím to projet tim cleanem. jinak K-lite jsem tam dal nejnovejsi verzy 6,7 myslim a seka se to stejne. pak jsem skousel all-in.one, nejaky shark, zkousel jsem real player, wmp, BS player ale dela to uplne vsude.
No AVG 9 je taky stará verze. AVG je docela náročný na systém, zvláště při kontrole a aktualizaci. Já bych odinstaloval všechny ostatní přehrávače a veškeré kodeky, projel to znovu tím CCleanerem a nainstaloval K-Lite Mega Codec pack a nastavil asociaci Windows Media Playeru.
Možná bych ještě zkusil snížit hardwarovou akceleraci nebo aktualizovat DirectX.
ne ani jeden krok mi stále nepomohl, i jsem dal pryc AVG nemam spusten ani jeden program a stejne se to seka. jdu to hodit z okna.
Hmmmm, no, tak co takhle zkusit zkontrolovat počítač na přítomnost spyware a podobného bordelu?
Zkuste sem vložit log z programu HijackThis.
Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Po zkopírování a vložení obsahu do odpovědi klikněte na tlačítko Config... (vpravo dole) a pak klikněte na tlačítko Generate StartupList Log. Toto též zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Až dostanete výsledky, co fixnout (opravit), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.
práve jsem zjistil, že mi to dela jen u veci, ktere spoustim z pevneho disku, ktery mam rozdeleny na 500 a 250 GB je jedno jestli film pustim s C nebo D oba se sekaj. Ale kdyz pustim film z externiho disku tak slape normalne :-/
Aha, tak zkuste disk defragentovat. Mohu Vám doporučit IOBit Smart defrag. Udělejte Hlubokou optimalizaci, třeba to pomůže. Také ho zkontrolujte na přítomnost vadných sektorů → Tento počítač, kliknout na C: a D: pravým tl. myši, zvolit Vlastnosti ☻6 Nástroje → Kontrola chyb.
Ono taky klasický harddisk není tak rychlý jako externí disk, pokud je připojen přes USB 3.0 nebo 2.0 Klasický harddisk má 7200 otáček za minutu (u notebooků to je něco kolem 5000), ale tohle by na to vliv mít nemělo (resp. neměl by být cítěn).
No, teď co jste odinstaloval AVG jste bez antiviru. Proto si nějaký nainstalujte. Pokud chcete používat AVG, tak si nainstalujte jeho nejnovější verzi. Pokud chcete jiný a zdarma, mohu doporučit avast! Free nebo Microsoft Security Essentials.
Ještě se chci zeptat - co používáte od Google (běží Vám tam Google updater)?
zkousim tu defragmentaci tim programem. od google mam pouze ten chrome prohlizec. podle teplomeru co mam display na tele mam na disku 43°C cetl jsem neco o PIO a DMA disk mi bezi na DMA 5 nekdy tam je 6. tim to asi take nebude. uz sem si tam dal to AVG free. Navic se zda ze se mi sekaji pouze AVI videa a nastaveni sem nikde nenasel. Zkousel sem ted mpg a wmv a ty slapou dobre. Jinak dekuji za snahu mi pomoct.
doplněno 13.02.11 19:17:IOBit Smart defrag nepomohl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.