Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je DVD přepisovatelne nebo ne

Od: eafyv odpovědí: 14 změna:

Tak je tady to dvd přepisovatelne nebo ne?

Je DVD přepisovatelne nebo ne

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne, toto je jenom zapisovací. Ale to RW právě mate uživatele.

roberta*

Můžu se v tom případě zeptat, co to RW tady znamená - a jak to? (Nehnidopiším, jen mě to upřímně zajímá :) )

Na to ti odpovím úplně přesně...nevím :) No a teď vážně; je to matoucí, ale je to prostě součástí používaného loga DVD R i DVD RW.

Je DVD přepisovatelne nebo ne #2
roberta*

Jo jasně, takže přepisovatelný by bylo tím drobným písmem DVD+RW .. pardon. Matou účinně :)

ladinpraha*

Tazatel nepíše, kde je tato značka natištěna. Podle mě se jedná o jakousi pofiderní značku nosičů, která má klamat spotřebitele.

Ne, to si nemyslím. Mám doma DVD+R disky od SONY a ty toto označení mají jak na papírovém bookletu, tak i na disku samotném.

ladinpraha*

Já jsem se s tím nesetkal. Používám tedy výhradně Verbatim a tam nic takového není.

Stejný oranžový štítek z dotazu mám i na DVD značky TDK.

4.bp.blogspot.com/...

roberta*

Aha, tak něco bylo na wiki:

" This can cause confusion because the DVD+RW Alliance logo is a stylized RW. Thus, a DVD+R disc may have the RW logo, but it is not rewritable."

en.wikipedia.org/...

en.wikipedia.org/...

hodnocení

0x

RW -> ReWritable -> přepisovatelné

doplněno 11.02.11 18:48:

Jak pise nize spider. Bohuzel pokud neni oznaceni primo DVD R/RW tak nebude prepisovatelne...

roberta*
hodnocení

0x

Pokud má RW jako rewritable, tak je přepisovatelné

eafyv
hodnocení

A teď to zsadní... v čem je DVD+R lepší než klasické DVD?

To není dobrá otázka. DVD+R nemůže být lepší než DVD protože to DVD je. DVD+R je jen jedním z mnoha druhů DVD.

hodnocení

0x

Liší se způsobem zápisu. Na jednom se čte při konstantních otáčkách, na druhém při konstantní úhlové rychlosti. Pro uživatele úplně bezvýznamné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]