Je DVD přepisovatelne nebo ne Od: eafyv 11.02.11 18:40 odpovědí: 14 změna: 12.02.11 00:51 Tak je tady to dvd přepisovatelne nebo ne?
14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
2 x
Ne, toto je jenom zapisovací. Ale to RW právě mate uživatele.
Můžu se v tom případě zeptat, co to RW tady znamená - a jak to? (Nehnidopiším, jen mě to upřímně zajímá )
Na to ti odpovím úplně přesně...nevím No a teď vážně; je to matoucí, ale je to prostě součástí používaného loga DVD R i DVD RW.
Jo jasně, takže přepisovatelný by bylo tím drobným písmem DVD +RW .. pardon. Matou účinně
ladinpraha*
11.02.11 19:34
Tazatel nepíše, kde je tato značka natištěna. Podle mě se jedná o jakousi pofiderní značku nosičů, která má klamat spotřebitele.
Ne, to si nemyslím. Mám doma DVD+R disky od SONY a ty toto označení mají jak na papírovém bookletu, tak i na disku samotném.
ladinpraha*
11.02.11 19:48
Já jsem se s tím nesetkal. Používám tedy výhradně Verbatim a tam nic takového není.
Aha, tak něco bylo na wiki:
" This can cause confusion because the DVD+RW Alliance logo is a stylized RW . Thus, a DVD+R disc may have the RW logo, but it is not rewritable."
en.wikipedia.org/...
en.wikipedia.org/...
0 x
RW -> ReWritable -> přepisovatelné
doplněno 11.02.11 18:48: Jak pise nize spider. Bohuzel pokud neni oznaceni primo DVD R/RW tak nebude prepisovatelne...
0 x
Pokud má RW jako rewritable, tak je přepisovatelné
A teď to zsadní... v čem je DVD+R lepší než klasické DVD?
To není dobrá otázka. DVD+R nemůže být lepší než DVD protože to DVD je. DVD+R je jen jedním z mnoha druhů DVD.
0 x
Liší se způsobem zápisu. Na jednom se čte při konstantních otáčkách, na druhém při konstantní úhlové rychlosti. Pro uživatele úplně bezvýznamné.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz. Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.