Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RE: zrychlení notebooku

Od: eradaur* odpovědí: 5 změna:

Četl jsem odpověď na dotaz na zrychlení notebooku ...zdůrazňuji, že velmi kvalifikovanou odpověď. V odpovědi bylo jasně zdůrazněno, že zásadním způsobem omezuje rychlost notebooku "binec" v programech. Musím konstatovat, že v mém notebooku je tolik programů, o kterých bohužel nemám tušení zda je potřebuji nebo jsou zbytečné. Otázkou je zda odinstalovat a které. To je oč tu běží. Už z mého dotazu je zřejmé, že jsem počítačový neumětel.

Další problém vyvstává při chlazení ventilátorem. Někdy se notebook přehřeje a klekne. Lze zakoupit pomocný ventilátor, který by soustavně ochlazoval notebook?.

Potíž se zkouškou "zrychlení počítače" a s nemožností zbavit se po zapnutí notebooku celoplošného obrazu "zrychlit počítač" a jedinou možností je snad zakoupit program "zrychlení PC" jsem zde již dotaz uváděl. Bohužel se mně nepodařil "obraz" odstranit.

Díky za rady a odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

.. pro mě je vždy zrychlením PC přeinstalace systému. Ano, není to za hodinu hotové, ale dost věcí se tím vyčistí, pokud toto nečiníte alesp. 1x za rok až dva pak je to vše dosti zpomalené a o nějakém čistítím programu v takovém případě pochybuji o jeho zřejmé účinnosti, tím netvrdím, že to není možné.

bena*

Ono přeinstalovat systém. No, musíte pravidelně zálohovat. Navíc po reinstalaci systému musíte znovu nainstalovat veškeré aktualizace co kdy byly vydány, nainstalovat znovu programy, které jste v počítači měl, vše si zase nastavit podle svého. Prakticky si nic nepomůžete.

Navíc, kdo často reinstaluje systém, tak se dá o něm říct, že počítačům moc nerozumí. Ze zkušeností vím, že když bylo potřeba reinstalovat systém, tak většina příčin byla

a) neaktualizovaný (děravý) systém, používání starého internetového prohlížeče (většinou Interent Explorer 6)

b) použití jakéhoci čističe (čistič, který lze doporučit běžnému uživateli je CCleaner, zbytek při nesprávném použití může počítač i zničit)

c) a samozřejmě nedostatečné zabezpečení → infekce

d) další důvody

Já doporučuji přeinstalovávat systém jen tehdy, pokud prostě je to nutné a kdy nemá cenu to rúčo opravovat. Kdy je prostě rychlejší reinstal. Já jsem nikdy nemusel přeinstalovávat systém, od roku 2003 jedu na jedněch a těch samejch XPéčkách.Toť můj názor.

sondaw*
hodnocení

1x

Program Zrychlení počítače je k ničemu a zaděláváš si na další problémy

Které programy odinstalovat ti asi neporadíme, ale jednu radu bych měla. Pokud nevíš, k čemu určitý program je, zkopíruj jeho název a zadej do vyhledávače, najdeš tak informace, k čemu daný program slouží. Obecně můžeš odinstalovat programy, které jsi sám instaloval a nepoužíváš je

Stáhni si program CCleaner, kterým vyčistíš PC od nepotřebných souborů. Vyhledej s ním i problémy v registru a dej odstranit, nabídne ti před odstraněním udělat zálohu, tak ji udělej a ulož ji v PC na místo, které si určíš. Záloha je uložená jako registrační položka, při jakýchkoliv problémech se můžeš vrátit do předchozího stavu poklepáním na tuto položku a odsouhlasením

V tomto programu můžeš také zakázat programy, které se ti spouští po startu systému, tím také zrychlíš načítání systému

Můžeš zde i nepotřebné programy přímo odinstalovat

bena*

Ještě bych doplnil sondaw: CCleaner doporučuji doplnit programem Deffragler (je od stejného výrobce CCleaneru (je to jeho taková "drahá polovička"). Deffragler deframentuje disk. Můžete na defragmentaci disku použít program Defragmentace disku, který najdete v přílušenství Windows, ale Deffragler je účinější.

A nebo mohu doporučit online program Windows Live Onecare.

Jak zacházet s online progarmem Windows Live OneCare?
Online program Windows Live OneCare spustíte tak, že otevřete internetový prohlížeč Internet Explorer (nejlépe Internet Explorer verze 8 a vyšší) a zadáte do adresního řádku (kam píšete, kterou stránku chcete navštívit) tuto adresu → onecare.live.com/.... Klikněte na Kompletní kontrola. Během této kontroly můžete dále s počítačem pracovat, nicméně doporučuji před spuštěním konroly zavřít všechny spuštěné programy, dočasně zakázat antivirový a antispywarový program a klidně pro jistotu i vytvořit nový bod obnovení v Obnovení systému.
Windows Live OneCare zkotroluje počítač na přítomnost malwaru (tj. viry, červi, trojští koňové, atd.), vyčistí disk od různých zbyečných souborů (nemusíte se vůbec bát o své, fotografie, hudbu, filmy a další dokumenty), defragmentuje disk a udělá celkovou optimalizaci počítače, čímž dojde k jeho zrychlení.
Pozn. Windows Live OneCare jde bezproblémově spustit v Internet Exploreru verze 6 a vyšších. Lze ho spustit i v internetovém prohlížeči Mozilla Firefox, ovšem do ni se musí nainstalovat doplněk IETAB, aby Windows Live OneCare mohl být spuštěn. Ovšem někteří oživatelé si stěžovali, že pokud Windows Live Onecare spustili v Mozilla Firefoxu, tak pak se zasekl počítač, spadnul Mozilla Firefox a nebo se objevily další neočekávané chyby. Tak raději Windows Live OnaCare spouštět v Internet Exploreru verze 8 nebo vyšších.

rv*
hodnocení

0x

Nejlepší je, když si k notebooku sedne někdo , kdo tomu rozumí a provede během půlhodiny akce, se kterými se uživatel marně trápí dny a týdny. Pro většinu je zbytečné a nezajímavé snažit se proniknout do útrob počítače.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]