Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci si přeinstalovat Windows a píšou, že to mám udělat pomocí bootování, aby se mi neobjevil Serial Key, ale nike není vyvětlené, jak to bootování mám provést. To jako vložím DVD do mechaniky, restartuju počítač a to je bootování? Prosím poraďte.
Asi ale budes muset v biosu nastavit spuštení systemu z cd drive a po přeinstalovani to zase dát v biosu na spustení z harddisku.
doplněno 09.02.11 06:47:A jestli neznaš product key tak si stahni programek -product finder key , a ten ti ukaže čísla tvejch windows i officů
no je tam nekde kolonka BOOT a v ní možnosti z čeho se spustí system,ted tam je treba 1. hard disc 2. cd drive 3.floopy disc no tak to musis prehodit na 1 .cd drive ...
hned po zapnutí počítače, máš to napsané na monitoru, obvykle klácesa Del, někdy je to F1.
Pozor jestli si nejsi jistý tak v biosu nehrab, může se stát že Ti zůstane plechová krabka. Než přijde odborník.
aha ,tak nevíš co je bios , no tak to se na to fakt radši vyprdni.I když ...já se taky kdysi učil přeinstalovávat ale byl se mnou kamoš co tomu rozumí, tak taky radši někomu řekni.
Možná už jsem si vzpomněl, kdysi jsem to dělal, ale nevěděl jsem, že je to to bootovaní, restartuju PC, stisknu F2 a tam mi naskočí 3 možnosti a z nich vyberu akorát CD-ROM, je to tak?
každej bios vypadá jinak ale v podstatě je to stejný,musíš si dát do 1.řady cd drive (to znamená že se bude spouštět počítač z toho cedečka co máš .Někdy když to nastavuješ v biosu a chceš pokračovat tak to tam musíš potvrdit (něco jako SAVE CHANGES AND EXIT) Až projdeš celou reinstalací tak to hned po restartu zase do biousu a dát to zpět jak to bylo.To znamená v 1.řadě bude hard disc.
doplněno 09.02.11 10:37:proč to vlastně chceš přeinstalovat? nějaký problémy ...?
Protože je ten noťas zamrdaný všema možnýma sračkama a nestíhá Win 7. Chci to udělat i na stolním počítači, ale tam má fotřík různé věci do práce atd..., tak to rači zkusím první na noťasu. Před chvíli jsem se podíval do BIOSu toho noťasu a na 1. místě byla CD-ROM a až na 2. HDD, nic jsem neměnil, je to správně?
To nevadí, že to tak bylo. Po nainstalování to tak můžeš nechat nebo to přehodit a dát na první místo Pevný disk. O něco málo se ti tím zkrátí nastartování systému. Při prvním bootování při instalaci operačního systému musíš stiskem libivolné klávesy potvrdit jeho zavedení z CD. To udělej. Při dalších restartech v průběhu instalace už ne!
byť Tvůj lidový popis je velmi nejasný, mám takové tušení, že to co chceš dělat není zcela legální, vzal to čert, Tvůj problém, ale mám i dojem, že ten ntb sedmičky prostě nezvládne. Jaký systém je tam teď?
No právěže chci přeinstalovat Win 7 na Win XP, protože noťas mi Win 7 nezvládá, více o tom: poradte.cz/...
Tak tos neřekl,že chceš z W7 na XP. To bude chtít zformátovat disk a po zformátování provést novou instalaci xp i s driverama pro xp.
No a že by ti nebral W7 se divim,neni na něm nic tak náročnýho spíš si neměl v notesu potřebný ovladače .Koukals do správce počítače jestli tam není nějakej ten "žlutej vykřičník"? Mam W7 profi na notesu dell vostro 3500 a to není žádná špička a maká jako fík.
Nevim no,snad ti tu poraděj větší odborníci, držim ti palce. Čus
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.