Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bootuje?

Od: fessy* odpovědí: 16 změna:

Zdravím, chci si přeinstalovat Windows a píšou, že to mám udělat pomocí bootování, aby se mi neobjevil Serial Key, ale nike není vyvětlené, jak to bootování mám provést. To jako vložím DVD do mechaniky, restartuju počítač a to je bootování? Prosím poraďte.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Asi ale budes muset v biosu nastavit spuštení systemu z cd drive a po přeinstalovani to zase dát v biosu na spustení z harddisku.

doplněno 09.02.11 06:47:

A jestli neznaš product key tak si stahni programek -product finder key , a ten ti ukaže čísla tvejch windows i officů

fessy*
hodnocení

A jak to v tom biosu mám nastavit?

no je tam nekde kolonka BOOT a v ní možnosti z čeho se spustí system,ted tam je treba 1. hard disc 2. cd drive 3.floopy disc no tak to musis prehodit na 1 .cd drive ...

fessy*
hodnocení

Ale kde to najdu? Já ani nevím co to bios je :)

aaaaaaaaaaaaaaaaa

hned po zapnutí počítače, máš to napsané na monitoru, obvykle klácesa Del, někdy je to F1.

Pozor jestli si nejsi jistý tak v biosu nehrab, může se stát že Ti zůstane plechová krabka. Než přijde odborník.

aha ,tak nevíš co je bios , no tak to se na to fakt radši vyprdni.I když ...já se taky kdysi učil přeinstalovávat ale byl se mnou kamoš co tomu rozumí, tak taky radši někomu řekni.

fessy*
hodnocení

Možná už jsem si vzpomněl, kdysi jsem to dělal, ale nevěděl jsem, že je to to bootovaní, restartuju PC, stisknu F2 a tam mi naskočí 3 možnosti a z nich vyberu akorát CD-ROM, je to tak?

každej bios vypadá jinak ale v podstatě je to stejný,musíš si dát do 1.řady cd drive (to znamená že se bude spouštět počítač z toho cedečka co máš .Někdy když to nastavuješ v biosu a chceš pokračovat tak to tam musíš potvrdit (něco jako SAVE CHANGES AND EXIT) Až projdeš celou reinstalací tak to hned po restartu zase do biousu a dát to zpět jak to bylo.To znamená v 1.řadě bude hard disc.

doplněno 09.02.11 10:37:

proč to vlastně chceš přeinstalovat? nějaký problémy ...?

fessy*
hodnocení

Protože je ten noťas zamrdaný všema možnýma sračkama a nestíhá Win 7. Chci to udělat i na stolním počítači, ale tam má fotřík různé věci do práce atd..., tak to rači zkusím první na noťasu. Před chvíli jsem se podíval do BIOSu toho noťasu a na 1. místě byla CD-ROM a až na 2. HDD, nic jsem neměnil, je to správně?

výtka
Upozornění od sys spider 09. 02. 2011 13:23:17
Ty vulgarismy si napříště laskavě odpusť.

Ano, na nabootování instalčního CD operačního systému je to dobře nastavené.

fessy*
hodnocení

Jenomže ono to tak bylo už nastavené, po reinstalací to mám prohodit?

To nevadí, že to tak bylo. Po nainstalování to tak můžeš nechat nebo to přehodit a dát na první místo Pevný disk. O něco málo se ti tím zkrátí nastartování systému. Při prvním bootování při instalaci operačního systému musíš stiskem libivolné klávesy potvrdit jeho zavedení z CD. To udělej. Při dalších restartech v průběhu instalace už ne!

aaaaaaaaaaaaaaaaa

byť Tvůj lidový popis je velmi nejasný, mám takové tušení, že to co chceš dělat není zcela legální, vzal to čert, Tvůj problém, ale mám i dojem, že ten ntb sedmičky prostě nezvládne. Jaký systém je tam teď?

fessy*
hodnocení

No právěže chci přeinstalovat Win 7 na Win XP, protože noťas mi Win 7 nezvládá, více o tom: poradte.cz/...

Tak tos neřekl,že chceš z W7 na XP. To bude chtít zformátovat disk a po zformátování provést novou instalaci xp i s driverama pro xp.

No a že by ti nebral W7 se divim,neni na něm nic tak náročnýho spíš si neměl v notesu potřebný ovladače .Koukals do správce počítače jestli tam není nějakej ten "žlutej vykřičník"? Mam W7 profi na notesu dell vostro 3500 a to není žádná špička a maká jako fík.

Nevim no,snad ti tu poraděj větší odborníci, držim ti palce. Čus

fessy*
hodnocení

A jak mám zformátovat celej ten disk a pak nainstalova to XP? Vím, že přijdu o všechny data

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]