Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Místo počítače noutbůk

Od: lujs® odpovědí: 22 změna:

Zdravím.*slunce*

Zítra dopoledne se ke mě má zastavit kámoš s noutbůkem aby sme něco vyzkoušeli.

Zajímalo by mě jestli bude stačit když z kompu vytáhnu šnůru se zástrčkou RJ45 která mi vede z modemu a píchnu do noťase?.?.? Půjde mi internet normálně do noťase nebo se musím nějak přihlásit pod nějakou identitou počítače (IP nebo něco jinýho)?.?.?

Jestli se budu muset nějak přihlásit můžete mi někdo prosím poskytnout co nejjednoduší návod aby to zvládl počítačovej nýmand jako já. Nejlepší by pro mě byl videonávod nebo aspoň postup s obrázkama.

Díky za pomoc.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vě většině případů získává počítač IP adresu a další potřebné údaje k připojení automaticky. Takže bude stačit ten kabel přehodit. Nastavení v tomto případě vypadá takto:

slatinanet.cz/...

Pokud to je u tebe jinak, tedy máš tam ručně vyplněné hodnoty, budou se muset stejné údaje nastavit i na notebooku.

hodnocení

Jak se k tomu protokolu dostanu?

START - Nastavení - Síťová připojení - vybrat připojení, kterým se připojuji na Internet a dát pod pravým tlačítkem myši Vlastnosti - z roletového menu vybrat Protokol sítě Internet (TCP/IP) a dát tlačítko Vlastnosti. Zobrazí se obrázek z předcházejícího příspěvku.

hodnocení

Na ploše START nastavení nemám.

doplněno 08.02.11 21:12:

Mám START - Ovládací panely - Siťová připojení a tam mám 3 možnosti. 1.)Průvodce instalace sítě 2.)Průvodce vatvoření připojení 3.)Připojení k místní síti.

Je to volba 3. Pokud je to moc složité, všechno zavři a postupuj jinak, podle tohoto návodu:

Stiskni klávesy Win + R, do pole otevřeného malého okna dej: CMD a stiskni Enter. V otevřeném černém okně dej: IPCONFIG /ALL a zase Enter. Najdi položku s názvem: Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti: a pod ní údaj: Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano. Jetliže je tam ANO, tak jako v tomto případě, nemusí se nic nastavovat, vše je automaticky.

hodnocení

Vyjelo mi tohle.

Místo počítače noutbůk

Červeně označené položky se na NB budou muset přepsat do červeně označených polí:

Místo počítače noutbůk #2

Máš ip adresy napevno. Budeš muset tedy v připojení k místní síti dát vlastnosti- nastavení TCP/IP a dopsat ty hodnoty

hodnocení

Já tam nikde nastavení TCP/IP nevidím.

Místo počítače noutbůk #3

Ne? A co ta čtvrtá položka v seznamu, To je co jako? *cert*

hodnocení

To není Nastavení ale Protokol sítě Internet.

doplněno 08.02.11 21:48:

Psal Maverick ve 21:28.

Já o Nastavení taky nikde nepsal. Psal jsem: " ...z roletového menu vybrat Protokol sítě Internet (TCP/IP) a dát tlačítko Vlastnosti..."

Já tam TCP/IP vidim a vidim tam i vlastnosti a co tě ještě trápí? Najeď na TCP... a dej vlastnosti

hodnocení

Stačí mi kliknout na Získat adresu IP automaticky?.?.?

Místo počítače noutbůk #4

START je tlačítko vlevo dole

aaaaaaaaaaaaaaaaa

to není tak jisté, třeba já ho mám vlevo nahoře ;)

výtka
Upozornění od sys spider 08. 02. 2011 21:44:27
Seš na tom líp, je vždy lepší, když je nahoře :)

hodnocení

Mavericku podle tohoto mám postupovat na tom noutbůku?.?.?

08.02.11 21:52

Ano

Ty jsi nepochopil celou debatu se Spiderem a pak se mnou?

Pokud se chceš připojit z jiného než ze svého pc tak musíš připojit kabel k tvému netu, to je jasný ne? A pak musíš přepsat tyhle hodnoty o kterých se pořád bavíme a pak ti to půjde. Pak to dotyčnému vrátíš na původní nastavení?

hodnocení

Su počítačovej nýmand no. *nevi**zed*

Nu to slýším od plno uživatelů, ale když jim řekneš krok za krokem tak opravdu nejde o to jestli s pc umí nebo neumí, ale oto aby si to dotyčný přečetl a zkusil. Mě připadá, že se kolikrát ptáš, aniž by jsi to zkusil, nebo se na ten dialog podíval...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]