Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mam dotaz, mam wifi modem v jedne mistnosti do ktereho mi vede kabel z anteny ze strechy, je mozne do tohoto modemu napojit kabel a ten vyvest na druhou stranu domu a tam ho napojit take do wifi modemu nebo ne?
jde mi o to, ze wifi modem ktery ted mam, tak mi z nej jde signal cca pres 4 zdi kdybych chtel pouzivat internet i venku na zahrade.
Diky za info
Pokud tam je pro druhý kabel volný port (díra), tak by to mělo jít bez problémů. Jen to umět správně nastavit...
no ja myslel ze bych ten kabel napojil do slotu napr. 1 to je jako by se do nej dal kabel ktery by sel do stolniho pc, akorat bych ho na druhe strane dal do druheho modemu, to by slo nebo ne? protoze diru na druhou lan tam nemam
Ahoj,myslím,že když už máš jeden Wifi router,tak k němu nemůžeš připojit další. Ale do tohoto Wifi routeru cvaknout kabel například na pozici 1 (bývají většinou čtyři) a na druhý konec kabelu i baráku pořídit Wifi AP. To by měl být vlastně další bezdrátový přístupový bod k internetu. Něco takového máme v práci,jen se to musí pořádně nastavit. Ovšem někdy se notebook přepne na silnější signál sám,někdy se to musí nastavit ručně,jinak se drží té Wifiny se slabým signálem než spojení zkolabuje.
Pojem wifi modem je blbost, bude to wifi router. Určitě bych to nenapojoval do dalšího wifi routeru, ale do APčka jako je třeba ovislink 5460 a jemu podobné, hlavně u něj musíš vypnout DHCP server- aby jediný dhcp server byl wifi router. V zásadě pak wifi část nastavíš stejně jako u wifi routeru, tedy i stejné ssid, jen dáš jiný kanál- jde to i jinak, ale tohle je tak nejelegantnější
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.