Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mam potíže z nastavením wifi, mam internet od Starnetu pak jsem si od znameho koupil wifi router chci se připojit na wifi přes notebook ale namužu jí tam najít na internetu jsem taky nenašel žadny navod Wifi modem je značky: Huawei echolife HG520i a nejde mi to ani kdyz zapojím kabel do PC pak do Wifi modemu a zněj sítovej kabel do ntb prsím poradte jak to mam udělat a by mi ta wifi šlapala jak ma
Nejprve wifi router resetujte (vzadu je takové tlačítko na to). Pak vše zapojte tak jak to má být. Vše je popsáno v uživ. příručce. Do WLAn se zapojí příchozí RJ-45, do LAN1 se zapojí spojovaací kabel RJ-45 z routeru do počítače. Z anténky se bude vysílat Wifi.
No a pak v počítači zadejte do Internet Exploreru či alternativního prohlížeče 192.168.1.1 a přejdete do nastavení routeru. Tam pak klikněte na Setup a řiďte se pokyny. Musíte znát DNS server, Ip adresu a výchozí bránu. Maska je vždy 255.255.255.0 To vše je ve smlouvě s poskytovaletem internetového připojení. Na počítači pak v síťových připojeních (ovládací panel) zadejte Získat adresu ze sevreru DHCP automaticky. Wifi síť nezapomeňte zabezpečit. Doporučuji zabezpečení WPA2-PSK (nebo WPA-PSK). WEP nedoporučuji, protože, ten kdo tomu rozumí, tak dokáže toto dnes již slabé zabezpečení prolomit.
Ahoj
Seš hodnej lae mně tato stránka nejde 192.168.1.1 nevím čim to je a to jsem to skoušel v mozile,exploeru.opera a ani v jednom mi to nechce načíst stranku šeto že spojení nebylo možne navazat
Takhle - 192.168.1.1 je klasika. Některé routery/modemy mají jiná čísla. Však se podívejte do manuálu, tam vše je.
prosim tě nejsem idiot ja ten manual nemam už jsem to psal kdy bych ho mněl tak se podívam a nepíšu sem ne asi twl proste nejde ta stranka ja tohle číslo už našel hodněkrat
Tak když ho nemáte, tak si ho zde stáhněte a důkladně přečtěte. o2.cz/...
Navíc, Vy nemáte router, ale modem.
Právě jsem chtěl taky polemizovat s tím "nejsem idiot" totiž stačilo hledat a za 5 vteřin jsem našel to samé.
Ano, otevřel jsem Seznam, zadal jsem jméno modemu a už mě to odkázalo do O2, kde mají přímo návod k použítí.
Jedná se o adsl router. Pokud vím tak starnet adsl nemá, tím pádem to nenastavíte. Port WAN je pro připojení pevné linky. Ten váš další pokud nechápu vůbec.
P.S. nenašel páč jste hledal špatně a ještě jste arogantní. IP bude mít ostatně jako většina zařízení pro O2 ip adresu 10.0.0.138
Lidi omlouvam se vám lae kdy byste byli v mi kuži tak taky zuříte když mi píšete jaky ip adresi a mně nejdou tah le mi jde ale pořad to není ono kašlete na to je to jaký celý divný podle mího to nejde protože je od o2 a slyšel jsem že to dělal schvalně a by jsme si musely volat techniky sou to pěkný vyžírky lae díky všem co ste mi chteli pomoc a ještě jednou se omlouvám
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.