Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi router DIR-615

Od: remisak* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, můj problém spočívá v instalaci routru i přesto že je v návodu napsáno že instalace je jednoduchá tak se to tak nezdá.

Jsem sice připojen ovšem na okolní zařízení to nemá valný vliv, vše dělám dle přiloženého CD a výsledek není nijak valný. Na přední straně stále svítí oranžové světélko ve tvaru zeměkoule a mělo by svítit asi zelené, po vypnutí PC toto zhasne úplně, Může někdo poradit jak toto zprovoznit?

Děkuji všem.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vospunt*
hodnocení

0x

máš kabel od internetu (třeba od antény) napojen do routeru do zdířky WAN? a PC a další zařízení jsou do LAN x kde x je číslo?

mowla*
hodnocení

0x

Co znamená - "Jsem sice připojen ovšem na okolní zařízení to nemá valný vliv"?

1. koukni se na konfiguraci TCP/IP v PC (Start - Spustit, napiš cmd a do ´okna´ příkaz ipconfig /all) - je tam povoleno DHCP a automatická konfigurace a nebo statická IP?

2. připoj připoj router kabelem k modemu (do portu WAN), pak k PC kabelem do portu LAN (kteréhokoli), pak teprve router zapni, chvíli počkej, spusť browser a do adresního řádku zadej defaultní adresu routeru, na výzvu pak jméno a heslo

Co 1. a 2.? - pokud ale nemáš o sítích (atd.) ani šajna, raději si pozvi znalejšího kamaráda...

hodnocení

0x

Jakého máte providera? Neměl by třeba vědět o tom, že nový koncový bod je router?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]