Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uvolnit místo na disku C

Od: liliputanka* odpovědí: 21 změna:

Mám ohromný problém s mojim počítačem. Je už starý a několikrát předělaný, ale pořád slouží, tak se mi nesmějte, že disk C má kapacitu 28.5 GB. Ono mi to stačí, ale-spočítala jsem si kolik místa mi zabírají všechny programy a přičetla ještě nějaké zbytečnosti a celkem to dělá něco kolem 18GB. Jenomže ono si to pořád stěžuje, že tam mám zaplněno 28GB a to je totální blbost*zed*. Už jsem milionkrát čistila disk, zkoušela jsem to defragmentovat, ale to ani nejde, jak je tam málo místa! Tak prosím poraďte, co mám dělat? *nevi*

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jak už tu někdo psal.

CCleaner je výborný program na vyčištění. Je v češtině a tak snadno pochopíte jeho ovládání. Navíc se nemusíte bát, že si něco provedete, protože tento program maže (v základním nastavení) jen opravdu nepotřebné soubory. Jelikož vy používáte počítač asi leta bez jakékoliv údržby (scandisk a defragmentaci nepočítám jako údržbu) tak bude zanesen spousty systémových souborů, které vám mohou zabírat i několik giga dat.

Navíc program umí tzv. analýzu, takže se nemusíte bát, že Vám něco smaže bez vašeho vědomí. Proskenuje Váš počítač a v přehledném výpisu zobrazí co zabírá zbytečně místo a co tedy doporučuje odmazat (provede poté sám).

hodnocení

0x

... zakoupit externí harddisk s napájením USB, cca 250 GB stojí 1tis Kč; 320GB 1500,-. Nebo 1Tera ext disk za cca necelé 2000. a máte místa doživotně. Nebo bazarové disky cca 120GB za 700kč. Vše co lze přesunout/zálohovat - přesunout. PC přeinstalovat.

ladinpraha*

Ke starému, všelijak zflikovanému PC bych externí disk nestrkal. Raději bych zvážil investici cca 3-4.000,-. Za tuto cenu se dá koupit PC, které bude trochu na úrovni a bude splňovat potřeby tazatelky.

jirbar*
hodnocení

0x

Těžko říci, zbytek může být registr, obnovení systému, kolik % je rezerva pro koš atd. Kolik % pro tmp internetu.

hodnocení

0x

Jak radí na de mnou, zkuste pravym tlačítkem kliknout na ikonu koše a pak levym na vlastnosti.Uvidíte kolik je rezervované místo v koši.Stačí Vám když bude 2 Gb , upravíte si to posuvníkem %.

aaaaaaaaaaaaaaaaa
hodnocení

0x

slunecnice.cz/...

po instalaci zaškrtnou úplně vše, také nepomohlo?

Při instlaci zrušit yahoo bar.

liliputanka*
hodnocení

Uz sem to vycistila a uvolnila asi tak 200MB - skoro nic. Porad mi to nedovoli nic nainstalovat a ukazuje o nejmin 10GB vic, nez tam ve skutecnosti je :(

A jak to počítáš a kde zjušťuješ to místo? Můžeš sem dát názorný obrázek?

liliputanka*
hodnocení

Počítala jsem to tak, že jsem si otevřela Přidat nebo odebrat programy. Tam je napsáno, kolik co zabírá, tak jsem to sečetla. K tomu jsem přičetla ještě asi tak 2GB, protože je jasný, že ty programy nejsou všecno. Celkem to zbírá tak 18GB. To znamená, že když mám kapacitu 28GB, tak bych měla mít ještě 10GB rezervu. Takže tak. A obrázek ti sem asi bohužel nedám. Vím jak a čím se tyhle obrázky dělají, ale neumím to zpracovat a tohle navíc píšu na jiném počítači.

To je "trochu" nepresne pocitani. Rekl bych, ze hodne nepresne ... To, co je tam uvedeno jsou jen aplikace, programy, hry, ktere mely svuj instalator a tudiz o nich system vi. Pokud budete mit nekde ve slozce stahnuty film, mp3ky, fotky, dokumenty ... tak Vam to muze zabirat klidne 100 giga a timto vasim zpusobem pocitani to nikdy nezapocitate. Jak uz Vam tu radilo hodne lidi (vcetne me) nainstalujte si program CCleaner. Ten vycisti vse nepotrebne z hlediska systemu. Potom uz je to jen a jen na Vas zjistit, co kde mate zbytecne ... Jak jsem psal, muzete mit napriklad nekde slozku, kam se uklada vsechno, co jste kdy stahla napriklad. Takze ruzne dokumenty, setupy, pisnicky, videa, hry, atd atd. Zaroven i sam system po urcite dobe sam nabobtnava, cili priste zapocitejte i velikost operacniho systemu. Po xx letech prace bych se ani nedivil, kdyby to melo tech vasich chybejicich 10 giga

liliputanka*

Ehm... Vyčistila jsem to normálně i CCleanerem. Uvolnila jsem zhruba 200MB. Filmy a nebo musiku, obrázky nebo vieda tam žádné nemám. Já jenom netuším, co s tím je... Jestli mi nemůžete poradit, tak na to kašlete...*plac*

shadowhacker*
hodnocení

0x

Je opravdu spousta programu na tuto.

Tyto programy mažou různé adresáře,například Cache prohlížečů,koš a nebo kontrolují body obnovení systému,nedávno sem to mazal a uvolnil si asi 6GB ..

Každopádně,bylo by dobré zálohovat si jen potřebná data a co třeba reinstallovat systém?I když to je zbytečnost,ale ..

marabu*

jj, ccleaner, ja tim z Cecka uvolnim vetsinou tak 30GB :)

a to ze tera je dozivotne... to fak ne :) At mate jakkoliv velkej disk..stejne ho dycky naplnite:)

*palec*. Když mám nedostatek místa na disku, tak data zálohuji jinam. Je to základní věc, když to neuděláte stále se budete potýkat s nedostatkem voln. místa. Poradci co radí nezálohovat . . . . nepochopim. Terra-disk se dá sehnat z druhy ruky i se zárukou i za patnáct set.

hop®

Miramira: podle mne zálohováním místo na disku neušetřím, záloha je dle mého názoru KOPIE dat kvůli zabezpečení proti případné ztrátě dat chybou HW. Bráním se PŘESUN dat na jiné médium nazývat zálohou, protože po přesunu máte opět jeden exemplář svých dat, který tím opět není moc chráněn...

hop-e . . . spíš než "slovíčkařením" bych se spíš směroval k tomu: poradit . . .

buss
hodnocení

0x

Pokud je na intu, nedovolit, aby si něco ukládal co není nutné.

pecenkav*
hodnocení

0x

takovej mozna hloupej dotaz, mas vysypanej koš?

liliputanka*
hodnocení

Mám, nejsem tak blbá, jak vypadám.

neo*

mozna by ti pomohlo -, ,,Tento pocitac-mistni disk ,,C" klepni pravím a vyber vlastnosti, bude tam volba ,,vyčištění disku" klepni na ni. Chvilku to bude trvat (u tebe asi dýl) , vyjede dalsi okno kde mužeš vše odhačknout a potvrdˇ "OK" , ještě se mi nestalo aby neco smazalo špatně, dam obr.

Jak uvolnit místo na disku C

xxxx*
hodnocení

0x

Kliknout na "Start" - Centrum pro nápovědu - Obnovení systému - nalevo kliknout na "Nastavení nástroje Obnovení systému" - vlevo nahoře zaškrtnout " Vypnout nástroj Obnovení systému na všech jednotkách" - stisknout dole vpravo "Použít"- pak odškrtnout "Vypnout nástroj Obnovení systému na všech jednotkách"- pak opět "Start - Centrum pro nápovědu - Obnovení systému" - označit "Vytvořit bod obnovení" - do políčka "Popis bodu obnovení" napsat co chcete (třeba jen datum) - dole vpravo zmáčknout "Vytvořit". Měla byste tím uvolnit možná i dost Gb! Smažou se tím body obnovení, kterými se vrací systém při havárii PC. Udělat se to dá, když PC je v pořádku a dá se na něm dělat bez chyb a nezlobí! Jinak se dá přidat do PC další disk, na který se dají přenést data z prvního disku "C" a dál na disk "C" data neukládat a využívat druhý disk na data. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]