Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVD mechanika

Od: uda* odpovědí: 8 změna:
Zdravím.Mám problém s mechanikou DVD která najednou zmizela ze systému. Mechaniku jsem zkoušel na jiném PC a je v pořádku.Když do PC zapojím jinou mechaniku taj ji tké systém nenajde.Zkoušel jsem ji přidat ručně ale to bouhžel také nejde.Já snad vyzkoušel všechno co jen jde.Používám OS XP home. Můžete mi poradit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jestli je na PATA kabelu, zkus ji připojit na jinou pozici kabelu, případně ji připoj na samostatný kabel. Taky dej pozor na zapojení Master/Slave. Pokud je na SATA, vyzkoušej jiný konektor na desce.
uda*
hodnocení

To vše jsem udélal a nic.
Detekuje ji BIOS? A jaké že to má připojení?
Nezmizela náhodou po nějakém ani za řeč nestojícím zásahu do systému?
Zkus odebrat ve správci zařízení IDE řadič (řadič diskových jednotek) případně i na to reinstalnout ovladače pokud jsi na IDE řadič nějaké k desce dostal (jinak si je instaluje systém)
Pochopil jsem správě že jsi kabel i vyměnil a ne že jsi ho zkusil na jiné pozici...
uda*
hodnocení

Ano kabel vyměněn a vyzkoušen na jiné pozici. Zásah do Pc jsem neprováděl žádný ale už dříve se mi stalo že mechanika zmizela a po restartu Pc bylo zase vše v pořádku až teď už nenaběhla vůbec.
No a to podstatné jsi si nechal až nakonec. Ale ještě jsi nenapsal, jestli je ta mechanika detekována BIOSem, tedy je vidět při spuštění počítače. A ještě jeden dotaz, po dobu, co ta mechanika zlobí, byl reinstalován operační systém? A v případě že ano, tak vypadává i obou instalací?
uda*
hodnocení

Systém reinstalován nebyl a mechanika detekována biosem je.
A už jsi ji vyzkoušel odebrat ve správci zařízení? Tedy přesněji- je tam vidět? Asi nebude tak odeber příslušný řadič ve správci zařízení,po restartu se doinstaluje,bez toho se dál nehneme (předpokládám že mechanika je zapojena na 2. IDE co je na desce takže odeber sekundární IDE řadič- ovládací panely/systém/hardware/správce zařízení...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]