Nejste přihlášen/a.
ZDRAVÍM. MÁM DESKU ASUS A8V-XE. KOUPIL JSEM "JETÉ" DVOUJÁDRO 2,2GHz ATHLON 64 X2 4200+(ADA4200DAA5CD). PÁN HO PRODÁVAL Z DŮVODU, ŽE MU ODEŠLA DESKA. POČÍTAČ S TÍMTO PROCESOREM NEZAPNU. ROZBĚHNE SE JEN ASI NA VTEŘINU A ZAS SE VYPNE, TAKŽE NESTIHNE NIC ZAPÍPAT ANI SE ZOBRAZIT NA MONITORU. VRÁTIL JSEM DO POČÍTAČE PŮVODNÍ AMD ATHLON 64 3000+ (JEDNOJÁDRO 1,8GHz) A POČÍTAČ NORMÁLNĚ JDE. DALŠÍ POKUS DOPADL STEJNĚ. PAN PRODEJCE MI PÍŠE NĚCO JAKO ŽE JESTLI PRÝ NEMÁM ŠPATNOU VERZI BIOSU. NA INTERNETU JSEM NAŠEL, ŽE BY TATO DESKA A PROCESOR MĚLY K SOBĚ PASOVAT. SPÍŠ BYCH ŘEKL, ŽE JE PROCESOR NA VYHOZENÍ.
Ten pán může a taky nemusí mít pravdu. Podpora pro ty procesory, které v době vypuštění desky ještě nebyly v prodeji, se přidává právě aktualizacemi biosu (tedy pokud je vůbec možná). Takže si na webu výrobce vaší desky zjistěte, zda nějaká aktualizace existuje a co řeší. Možná budete mít kliku. Pochopitelně, pokud pánovi odešla deska, mohla vzít cokoli do křemíkového nebe sebou, klidně i procesor. A VYPNĚTE SI TEN CAPSLOCK.
Tazatel píše, že to na webu prověřoval. Uvedený procesor JE podporovaný všemi verzemi BIOSu na desku vydanými.Takže nejspíš bude v háji onen procesor.
Je ještě jedna naděje, zresetovat BIOS do základního nastavení, dát nový procesor a zkusit zapnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.