Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nejdou mi na mém stolním přehrávači DVD občas nějaká "avíčka". Napíše to: not supported video format. Convertory mám, dva, ale pomůže to převézt v convertoru z .avi do .avi? To bude asi kodekem, že ano? Nejde to jen nějak přeject tím jiným kodekem? Děkuji
Muze to byt taky tim, ze DVD player neprecte typ dyvka..dvr-r...dvd+r...jinak Format Factory si stahnete a prejedte to na nich..
Teď jsem to stáhl a vidím, že je to další konvertor. Jak jsem psal, konvertory mám, dva, AVS video Converter a Movavi Video Converter, ale konvertovat z avíčka do avíčka bude trvat stejně několik hodin, a to mám výkonný PC Takže neexistuje nějaký prográmek jen na "přešlehnutí" filmu jiným kodekem? Musím opravdu vždy konvertovat? Díky za odpovědi
Ten můj stolní přehrávač neumí WMV, chci to jen převézt na jiný kodek. Do DVD to převádět opravdu nechci... Díky
Napíšou aspoň ty Vaše konvertory, v jakém formátu je obrazová složka toho zdrojového avi? A víte, jaký formát zvládne přehrávač (mělo by to být napsáno v návodu)?
OK. Mrknul jsem se do MediaInfo v Media Player Classic-Home Cinema a jsou to filmy s rozlišením 1280x720. Ale jsou tam i v rozlišením normálním, např. 640x480 ale nejdou také. Jelikož jsou s kodekem DivX3 Low
Format : MPEG-4 Visual
Codec ID : DIV3
Codec ID/Hint : DivX 3 Low
Duration : 28mn 53s
Bit rate : 912 Kbps
Width : 640 pixels
Height : 480 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate : 25.000 fps
Jde to přeject nějakým prográmkem, který by tam jen změnil ten DivX 3 Low třeba na Xvid? Abych to nemusel klasicky konvertovat? Konvertory mám AVS Video Converter a Movavi Video Converter, ale převádět to s nimi z avi do avi trvá stejně jako normální konverze, tzn. i pár hodin A ten můj stolní přehrávač DVD (Smarton SM DV30) opravdu nebere jiné formáty, nežli avíčka. Zkusil jsem .mpeg a .MP4 i WMV, ale nebere je.Moc díky za odpověď.
Tak:
1) AVI není formát. Ale to teď neřešte.
2) Podle jednoho internetového obchodu ten přehrávač zvládá "MPEG4, DivX 4.x/5.x, XviD". (mimochodem formát je jen to MPEG4, zbytek jsou jen kodeky pro ten formát).
3) Nevidím důvod, proč by nepřehrál "DivX 3 Low", když zvládá DivX vyšší. Možná se opravdu něčím podstatným liší, ale spíš je to jen trotlovina toho přehrávače. Stálo by za pokus opravit jen tu "jmenovku kodeku". Nedávno tu už byl, mám dojem, podobný dotaz a nějaký widlácký program pro tuto úpravu tam padl. Zkuste prohledat.
4) Pokud by se povedl bod 3), upozorňuji, že nebude fungovat pro *.wmv.
Jo, ta "jmenovka"se nazývá FourCC.
Zkusil jsem vyhledávač a našel mi třeba
Neznám ten program, nezkoušel jsem ho stáhnout, v připadě použití doporučuju nejdřív antivirově apod. prověřit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.