Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba windows XP

Od: jirkamatapat* odpovědí: 6 změna:

Po nastartování PC nenaběhne Windows.Mám XP.Zobrazí se zpráva,že je poškozený a lze jej opravit vložením inst.CD a kliknutím na písmeno R? Po vložení CD se však neděje vůbec nic.OS je legální.Pomůže někdo? Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vlož CD a restartuj PC. Počítač musí z toho CD nabootovat. Pokud se to nepodaří a bootuje stále z pevného disku, musí se pořadí zařízení ze kterých je možno bootovat upravit v BIOSu. Jako první musí být CD-ROM. Doufám, že stále víš o čem píšu :)

jirkamatapat*
hodnocení

Zkusil jsem to podle návodu ale bez úspěchu,takže to nechám odborníkovi.Nemůže být poškozený HDD? Něco podobného se mi stalo na ntb,musel jsem nechat HDD vyměnit.Dík za snahu Jirka.

adamchuchel*
hodnocení

2x

Je možné upřesnit co Vám to přesně skáče?
Když tak zkuste vypnout počítač zezadu jak je ventilátor vypnout čudlík z [ - na O] napočítejte do 10sekund a pak zase vratte zpět.
Zapněte a napiště zda Vám to stále hlásí chybu

jirkamatapat*
hodnocení

PC je starý krám zn.Libra,čudlík jsem vzadu žádný nenašel.Hlásí ,že je soubor poškozený,nebo jej nelze nalézt.

adamchuchel*

AHA!
tak zkuste co psal kolega nademnou

bena*

Když spustíte počítač a vložíte CD, zobrazí se Libovolnou klávesou spustíte instalaci Windows z CD...

Pokud musíte se dostat do BIOSu (mačkáním klávesy Delete hned po spusštění počítače nebo F2, ... - záleží na počítači). Tam pak se dostanete do položky Boot nebo taknějak.

Případně si můžete na jiném počítači stáhnout vytvářeč 6 spouštěcích disket pro spuštění instalátoru WIndows XP.

Ale musíte uvést edici (jeslti HOME nebo Professional).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]