Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím, poraďte mi jaký si mám zakoupit notebook, aby tam šlo nainstalovat WINDOWS XP. Bohužel mi shořela základní deska u PC. V opravně mi řekli, že už nemá cenu starý PC opravovat a tak jsem tedy zakoupila PC s WINDOWS 7. Problém je ale v tom, že program s nástavbou, který používám ke své práci, nelze v 64 bitt. spustit, potřebuji 32 bittů. Stačí mi něco levnějšího, potřebuji ho pouze na práci, na ostatní mám ten PC s WIN.7 . Na internetu jsem našla několik notebooků bez OS, ale nikde nepíšou, zda tam jdou XPéčka. Děkuji za odpověď Eva
V principu ještě lze na jakýkoliv současný notebook nainstalovat i WindowsXP. Nedá se však říct, jestli budou k dispozici všechny potřebné ovladače. To by se zjistilo až s výběrem konkrétního modelu. Navíc, WinXP se již koupit nedají.
Nelze tvůj problém řešit spuštěním uvedeného programu v režimu kompatibility?
Dobrý den CD s XP mám i s kódy - to jediné mi zbylo z předcházejícího PC. To by nebyl problém. Problém je, že můj program jsme ve Win.7 spustili, ale vůbec nejde tisknout ať děláme co děláme. Ani rady od prodejce programu nepomáhají. Proto chci tedy něco, kam bych nainstalovala Win.XP, tam to šlo vše bez problému. Jinak díky za odpověď
Pokud notebook nepotřebujete a win 7 také ne, nainstalujte si XP na nový PC. Dle dotazu to raději nedělejte sama, požádejte někoho, kdo tomu trochu rozumí.
Děkuji Vám za odpověď, docela jste mi s tím pobavil - ano, poslechnu a nebudu to určitě dělat sama. Já jsem sem vznesla tento dotaz až poté, co jsem se zeptala několika "odborníků - prodejců" a ti mi řekli, že Win.7 nejdou odinstalovat a dát tam Win.XP. Jinak máte pravdu, opravdu tomu nerozumím a proto se zde táži. Hezký den Eva
Systém XP lze nainstalovat přímo do wnidovs 7 pomocí Microsoft Vituál je třeba zaváděcí ikona 64bitu pro Vituál a není to vůbec žádný problém aby zde zcela dobře fungoval operační systém XP 32bitu.
Notebook který na na 100% akceptuje XP 32bitu je velmi spolehlivý HP ProBook 4720s
Obojí úspěšně používám a vše funguje bez problémů.
na telefonu 725 837 028 poradím
Josef
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.