Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chci se zeptat nějakého zkušeného uživatele. Mám připojení od PODA.CZ 40MB/s... Přes kabel to je v pohodě, vše jede jak má. Ale nechci tady mít spoustu kabelů a různých jiných věcí hýzdicích byt, tak jsem koupil Wi-Fi router TP-LINK 150MB/s...Ale přes tento router se dostanu pouze na rychlost 12 - 14MB/s...Což mi vadí hlavně při stahování... Proč stahovat 1,5MB/s, když to tahá v poho 4,8MB/s ,ale jen přes onen kabel...Neměla by Wifina jet taky v poho max.rychlostí když je 150MB/s...Díky za vaše názory...
Jen ještě doplním, že rádiové rozhraní mám nastaveno na normu 11n - 150MB/s
Gratuluji, wifina ti sice hyzdit byt nebude, ale problémů budeš mít teď více. Města jsou už dost zarušená wifinama, takže najít vhodný kanál kde tě nikdo neruší je docela problém (a když už ajdeš tak se ukáže časem nějaký borec, který si prskne do sítě svuj nový router a ani nekoukne jak by to pořádně nastavil- měnil jsem to u sebe už 3x), takže si projdi kanály a najdi nějaký lepší. Taky koukám že nerozlišuješ Mbite a Mbyte, MB je většinou bráno jako Mbyte a tolik rychlost netu nemáš
Další věcí je ta rychlost 150Mbit/s, to je jen teoretická a kdo ví co máš vůbec za wifi kartu v pc/notebooku, máš normy B (max 11mbit/s), G (max 54mbit/s) a N (max 150mbit/s)
k doplnění- být tebou tak tam nechám automatiku
Ta podporuje 802.11 A/B/G, tedy až teoretickou rychlost 54Mbit. Takže bych se zkusil zaměřit na rušení a vyzkoušet jiný kanál nebo zmiňovanou automatiku.
No to jsem právě nemohl nikde najít, a když koupím PCI Wi-Fi kartu 150Mbit/s která umí normu (n) tak by to teoreticky mohlo fungovat,nebo se mýlím?,
doplněno 02.02.11 12:57:A Wifi router je cca 5 m od PC na chodbě za jedním rohem...
Na chodbě za rohem nemusí být problém, ale vzhledem k rušení bůže rychlost až takto klesnout. Koupí rychlejší karty se můžeš dostat s rychlostí i podstatně výše,ale tyto rychlosti jsou ještě více náchylné na rušení. I stará karta by ale mohla realně jet rychlostí 5 MB/s.
Dobrá tedy, vyzkouším tu kartu,kolega ji má doma tak mu ji na chvíli znárodním a prubnu to...Doteď jsem se takovýmna věcma nezabýval,takže vyzkouším...Díky..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.