Dobrý večer, potřeboval bych se zeptat mam starý počítač Celeron 1,2Ghz 256MB RAM Našel sem doma ještě jednu operační paměť 64MB. Známý říkal u úplně jiného případu že by se měli paměti párovat. Platí to i u tohoto případu nezpomalí se mi ještě PC nebo něco podobného díky. Denny
Nooo ber to takhle...ty paměti se mohou hádat,to musíš zkusit,dále je opravdu nejlepší když maj stejnou frekvenci (ale jak řikám stejnak se mohou hádat),pokud nemaj stejnou frekvenci tak ta 64 by mela mít alespoň 100MHz (tento celer pokud se nepletu jede na 100MHz FSB tak proto takhle,jinak by paměť zdržovala) To párování je do dual channelu (zvýšení propustnosti sběrnice)ale to tvá deska asi nepodporuje... Obecně platí čim víc paměti tim lépe
denny*
Dobře díky za odpověď akorát doufám že tu frekvenci nak vyčtu.
Ber to takhle...buď to tam je napsaný a nebo opiš označení té paměti (ne značku ale ten kód co tam je) a když ho napíšeš do www.google.com tak máš velkou šanci že ji to najde a z toho vyčteš frekvenci atd...kompatibilitu ni nikdo nezaručí a prostě to musíš zkusit...nic horšího než že to nepujde se nestane
Může přeci vyhodit tu 256-ku a dát tam tu 64-ku a frekvenci se přečíst přímo v biosu.
styx*
Já bych nejdřív zkusil RAMku použít a jestli půjde tak máš vyhráno. Když nepůjde můžeš začít řešit frekvenci. Z vlastní zkušenosti vím jaké je to když se RAMky nepohodnou dal jsem k RAMce s nižší frekvencí jinou s vyšší a na monitoru se objevili jen zmateně poskládaná písmena Nepočítej ale s tím , že ti 64MB zvedne rapidně výkon...
Člověče s tim výkonem nesouhlasim...právě že u hodnot paměti jako je 256MB je přidání 64MB docela dost velký nárůst...si to spočítej klidne na procenta...ano je jasný že u giga by to bylo zanedbatelné. Nebudeš tomu věřit ale na šestikilu jsem to kdysi nedobrovolně zkoušel (nekompatibility) a u her byl rozdíly 64 vs 192 vs 256 vs 364 dost propastný ... A ano nejlepší je zkusit nejprve zda to vůbec pojede (toť je logické jen jsem řikal jak zjistit frekvenci) ona totiž klidně nemusí jet kvůli tomu že ji nechtěně nataktuje Spidere bios ti nevypíše jakou má paměť frekvenci ale na jakou je nastavena...
denny*
Díky za odpovědi. Sem to tam strčil a de to v pohodě. Jinak zrychlení sem nijak nezaznamenal. Možná akorát když hraju CS tak při shození ALT+TAB se to zavře rychleji, předtim to chvíli blikalo než se to shodilo. Znova díky denny
Když pominu přetaktování, tak ti přeci BIOS vypíše, na jaké frekvenci a s jakým časováním ta která pamět pojede. Nebudem to dále řešit, paměti mu jedou v pohodě a o to šlo. PS: Když se ale tak zamyslím, tak to, co on má jako RAM mají jiní jenom na grafice. Jde to všechno dost dychle dopředu.
Ukáže ti právě defakto jen FSB sběrnici a pokud mam v biosu nastavení natvrdo třeba na 100MHz tak to ukáže 100 (pokud se rozjede),ano když mam automatiku tak je to OK...
ALe to je jedno to aby řeč nestála,
máš pravdu zrovna před časem jsem si udělal kompa ze zbytků a ten má 2x128MB SDRAM a bodlo by tam více a na svém kompu mam opravdu na grafice 256
Počkej, co bude tak z 5 let. To se budeme smát i současnému modernímu železu. Jinak doma mi sběrnice jede na 200 MHz, paměti mám 667 MHz a kdybych byl si myslel, že mám moc rychlý stroj, tak je můžu snížit na 533 MHz. Tak asi tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.